Att våga lita på sig själv? Går det?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt .

Hej!
Slutade röka för snart 9 dagar sedan.. förutom en cigg som jag råkade hitta i bilen.. suck i onsdags.. (Fick fiska fram det med skruvmejsel och en penna.. tala om att vara desperat).
Mitt problem är att jag vågar inte gå på affären och handla, litar inte på mig själv. Har tagit semester för att sluta röka. Kattmaten slut, även diverse annat som katten kunnat äta under sista dagarna med, så i dag måste jag på butiken. Hur gör jag? Sista veckan har varit hemsk och jag har kämpat varje dag, från ca. halv sju till typ 21.00. Har städat och fixat, men hela tiden i bakhuvudet försöker en djävul att lura mig.
En cigarett gör väl inget.. kom igen, snart stänger butikerna.. kom igen du hinner till macken.. - tankar.. hela tiden. När slutar tankarna?
Vad gör jag? Lobotomi? Hur har ni gjort?
ps. Har ni tänkt hur mycket folk röker i filmer? Röker och dricker!! En dag så hade jag bara lust att snorta på tvn..

Kommentarer

Skulle tro att du har din

Skulle tro att du har din värsta period just nu så håll för Guds skull ut! Gå ut och promenera av dig frustrationen. Drick vatten och ät gärna något var tredje timma. Jag förstår så väl dina känslor. Det är ett riktigt stålbad. Du har ju klarat 9 dagar vilket är jättebra gjort av dej. När jag hade det som värst så satte jag mig på bussen och åkte fram och tillbaka till Borås. Det tog 3 timmar och då rökte jag i alla fall inte. I början är det minut för minut, timme för timme och dag för dag som gäller.
Gillar din idé om lobotomi :). Känns som att jag efter mitt bakslag skulle behöva det :)
Håller tummarna för dig

Heja dig, nio dagar är

Heja dig, nio dagar är skitbra gjort, stå ut, nu vänder det & vad du än gör så rök INTE, då börjar ju helvetet om igen eller hur. Har du något hjälpmedel? Det finns massor av olika & det underlättar, själv talar jag varmt om hjälpmedel utan nikotin men allt är bättre än att röka. =)
När det gäller tv & rökning så tycker jag att dom gör en himla massa reklam om just sluta röka hjälpmedel, har däremot inte tänkt på att det röks mycket =))
Vårdcentralen är ett bra ställe när man behöver hjälp att sluta.
Heja dig, du har kommit långt
Kramen på dig
PS Lenina...den var bra...åka buss då kan man ju inte röka i alla fall...alla medel är tillåtna =))

Ha ha skitjobbigt när man ser

Ha ha skitjobbigt när man ser all som röker i tv programmen=)
Men vi klarar det eller hur=)
Heja dig!
Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se