Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Känslor inför att sluta röka

Igår rökte jag 12 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag vill verkligen sluta röka, v e r k l i g e n.

Har gjort 2-3 försök tidigare och haft kortare uppehåll men alltid något som kommit emellan. Känns som att jag intalat mig att jag bara klarar att sluta om livet flyter på bra. Minsta motgång så känns det som att jag inte kan eller vill utsätta mig för ytterligare stress som kommer med rökavvänjningen.

Som nu, jag har en del som pågår som gör att jag är nedstämd och mår lite dåligt, både privat och på jobbet. Därför är jag orolig att försöka sluta röka nu, för att jag kanske går ner mig totalt då. Jag hade så gärna velat att allt i livet kändes tiptop, eftersom jag så gärna vill sluta. Men som det är nu så är jag lite rädd att ta tag i det. Samtidigt så vet jag att rökningen i sig skapar en ångest och ett självförakt som jag inte mår bra av..

Finns det "fel tidpunkt" i livet att sluta, kan det ibland vara bättre att vänta? Någon som har erfarenheter?

Kommentarer

Jag undrar om det finns något

Jag undrar om det finns något perfekt tillfälle att sluta röka? Alltid är det något som kunde vara bättre. Jag undrar också om det är din rädsla över ett rökstopp som är det väsentliga att ta tag i? Ett råd är att du tar kontakt med din vårdcentral för stöd. Kanske finns där en slutarökasköterska till och med. Det stödet hade jag själv. Hon ringde emellanåt och stöttade. Sen kanske du behöver annat stöd som medicin eller annat som kan vara lämpligt. Lycka till och kram!

Oj 190 dagar till

Oj 190 dagar till rökstopp...när blir det då?
Nej det finns aldrig ett perfekt tillfälle att sluta röka, man hittar alltid en ursäkt för ciggaretter. Det man måste ha däremot för att lyckas är viljan & ett jävlar anamma. Vill du sluta så bara gör det, finns inget bättre att vänta på.
Säger som Tant Grön...ta hjälp, det finns massor av olika alternativ men jag tycker du ska kontakta din vårdcentral först. Och så är ju denna sidan ett fantastiskt bra komplement till vad du än väljer ;)
Lycka till....finns bara vinster med att sluta =)

Hej ! Det var ingen bra

Hej !

Det var ingen bra tidpunkt att sluta röka. Det var innan Jul och det är lite stressigare vid jul. Men jag var så bestämd. Tänkt många år på att sluta. Jag hade gjort upp med mej själv. Nu måste jag klara av det. Detta var 17 december 2014. Har faktiskt inte rökt sedan dess.

Jag måste delvis hålla med

Jag måste delvis hålla med ovanstående, att det finns inga dåliga tidpunkter att sluta röka.....det är jag själv som sätter gränserna eller vill få orsak att flytta framåt rökstoppet, och du ska veta att det är jag expert på :)
Men, tvärtemot det, så tror eller vet jag att om livet flyter på jättebra, och allt känns jättebra så går det lättare att sluta röka, det kan jag säga av egen erfarenhet; i januari 2014 slutade jag att röka, inte mycket hjälpmedel- zoonic hade jag, men det jag tror var bästa medicinen var; jag var alldeles galet nykär, o han rökte inte .)
Jag höll upp i två ½ år, men förra våren i maj hade jag tillåtit mig att ta några bloss för många gånger, så jag blev rökare igen. Nu 24 nov började jag att sluta igen, fy 17 så mycket svårare det är nu, livet är fint fortfarande, trivs med min älskling- men nu är jag inte tokigt nykär-det är djup kärlek.
Sen 24 november har jag kämpat, fått återfall efter återfall, rökfri 1-3 dagar, sen ger jag med mig, skyller på nåt...
Du kommer att klara det bra, det är bara du själv som verkligen måste bestämma dig att sluta,
jag har fortfarande en lurig tanke i huvet; ...men nyårsafton- får jag inte röka då? jag vill röka då...nä måste intala mig själv- har klara en nyårsafton utan att röka...så varför inte nu.
Kämparkramar till dig, du ska se, sen när de rökfria dagarn börjar växa- du kommer att vara så nöjd och stolt över dig själv

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se