Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Lycklig nu?

Det har varit en hel del inlägg här den sista tiden som har handlat om att ge upp och att glädjen har försvunnit. Som vi alla vet så är det inte lätt att sluta, även om det fysiska nikotinbehovet är borta så tar det tid för psyket att ställa om sig. Tyvärr ibland lång tid, jag är nu över 400 dagar men jag tänker fortfarande ibland (men bara ibland) på att röka. För mig har det sedan länge inte med nikotin att göra, det är bara hjärnan som spökar.

Är det så att man blir glad av att inte röka? Nej, det funkar inte så. När vi slutar så tar vi bort något (om än ett gift) som vi är vana vid. Det uppstår ett tomrum. Därför gäller det, tror jag, att hitta något annat att bli glad över men det kommer inte automatiskt av sig själv. Man behöver inte bestämma sig direkt, bara processen att tänka på hur man skall belöna sig kan hjälpa. Jag funderar fortfarande, vad jag vet är att min numera större hundvalp gör mig glad. Dags för kvällspromenad.

Kommentarer

Helt rätt=) En mycket

Helt rätt=) En mycket trevligare vän att promenera med antar jag..än tobaken.Mera pålitlig också.Heja dig!! Du är värd☆☆☆☆☆

Tack Fanny. Han är en brun

Tack Fanny. Han är en brun labrador

Bra skrivet! Håller med dig

Bra skrivet! Håller med dig om belöningen och att, om än på sikt, hitta andra och bättre sätt. Jag har tyvärr ingen hundvalp men unnar mig numera att jobba 80% :) Det är min ultimata belöning!
Hejja dig och tack för dina kloka inlägg!

Och GRATTIS till dig,Du ÄR

Och GRATTIS till dig,Du ÄR ett LYSANDE exempel =)Kram

Grattis till 400 dagar :) så

Grattis till 400 dagar :) så är det..
Nu kom jag på varför jag klarade av att sluta så bra för två år sen; JAG VAR NYKÄR :)
Jag har samma karl fortfarande o vi är lyckliga, men inte nykär nåmer- utan djup kärlek, jag började röka förra våren igen...o först förra veckan lyckades jag komma så långt att jag slutade- men har bara klarat hälften av den gångna veckan utan att röka .
En så bra förklaring el tips du hade, nu måste jag hitta en ny belöning- fylla tomrummet efter nikotinet- min käresta har jag ju redan på heltid :) så jag måste komma på nåt nytt...... (inte ny karl hihi)
den här sidan, loggen hjälpte mig mycket förra gången

Önskar dig en bra fortsättning på det rökfria livet

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se