Alltså detta med att vara icke rökare

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Alltså detta med att vara icke rökare gör ju att vissa saker och ting känns lite fattigare, som detta med kaffe, smakar inte ett skit utan cigg, ta en öl, stört löjligt, funkar inte utan tobak, grogg? icke, stå och hänga på stan och invänta att lilla hustrun ska komma ut från affären, va fan ska jag göra av händerna nånstans utan en cigg, för att inte tala om hur underligt saker och ting luktar numera som t.ex. duschschampo, en doft av nåt parfymerat, behöver ju nästan nysa varje gång jag duschar, var inga bekymmer förr, smakerna som har börjat dyka upp här och var som jag måste lära mig att känna igen, lättare förr, det var bara på med mer salt och chili så var smaksensationen klar.
Den underbara panikkänslan när man vaknade och upptäckte att man var utan cigg eller tobak, det fick en att vakna till och börja rota igenom askopparna om det möjligen fanns nån liten jävla fimp som var rökbar med cirka 2—3 bloss kvar så att man orkade ta sig till bensinmacken och köpa röka, det var väl vad man skulle kunna kalla morgonens energikick.
För att inte tala om vadhållningen på om man skulle hosta upp en brun slemklump eller om den var genomskinlig eller om man skulle få brända fingertoppar när man rökte cigg utan filter, eller när det gällde att röka ner den filterlösa ciggen så långt det bara gick utan att bränna läppen av sig, ack ja , dessa små harmlösa upptåg är nåt jag inte kommer att sakna.

Kommentarer

Rätt gött att slippa bränna

Rätt gött att slippa bränna sig i läppen haha

Har du märkt att man släpar

Har du märkt att man släpar med sig löjligt lite grejor som icke rökare. Förut så var mina jackfickor och dylikt upptagna av tobak och tändare. Man behöver ju nästan inte tänka efter alls om man har allt som behövs för att lämna huset.

Ja man borde kanske stapla

Ja man borde kanske stapla upp fördelar respektive nackdelar med att röka. Undrar just vilken stapel som skulle bli längst.

Man får ju sjukt konstiga

Man får ju sjukt konstiga smak och lukt upplevelser i början tyckte jag.Känner igen mycket av vad du beskriver.När man inser hur mycket plats tobaken har fyllt ut .. Men lugn.. det blir bättre=) Hejja dig!!=)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se