7 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej folk! Ny här på sidan och inte helt 100 hur man gör.
Jag har inte rökt på 7 dagar, vilket känns stort. Första dagen var hemsk, var arg som satan. Sen blev det ändå lite lättare fram tills igår, för nu gråter jag typ så fort jag är själv. Jag har fullständig panik och jag vet inte varför. Jag har inte varit ute på min balkong sen jag slutade och är typ livrädd att gå ut dit. Jag vägrade gå till Ica i 5 dagar bara för att jag trodde att då är jag fan körd, men jag var ju tvungen till slut. Slutade med att jag stod vid den enda kassan utan cigghylla ovanför. Och jag höll mig.
Det som är jobbigast nu är hopplösheten. Fick mer panik när jag började läsa inlägg här, folk som hade lyckats hålla sig i flera månader och sen fick återfall! Hur fan ska jag lyckas hålla mig då??? Jag menar, det har för fan varit de längsta 7 dagarna i mitt liv typ. Hjälp?

Kommentarer

Men grattis, bra jobbat :)

Men grattis, bra jobbat :) Vad starkt gjort att gå till affären o inte köpa cigg, visst kände du dig stolt efteråt...du klarar dig, det sitter i jäkla hjärnan eller kanske de sitter i hjärnan den där nikotinjäveln...försöker hålla sig kvar...det gäller att överlista den, jag har inte lyckats överlista den helt denna gång, rökte 2 cigg igår efter bara 2 dagars rökstopp (sprang till grannen o låna) Förra våren i maj hade jag varit TVÅ ÅR rökfri (rökt vca 45 år)
men så dum som jag var den våren, trodde jag klarade mig med att bara feströka..till en början gick det bra, men sen....har varit rökare igen sen till nu när jag försö...nej jag ska sluta.
Så gör inte som jag, att tro att man är stark o kan bara röka nångång...inte jag iallafall. Jag använder nikotinplåster nu, o en svag zonic, som jag sparyar vid panik.
Jag mådde miljoner gånger bättre de två år jag inte rökte, inget slem, ingen torr rökhosta, inga sömnbesvär, vaknade pigg o glad... nä fasen vad jag skäms på mig själv som rökte igår.
Men du har gjort det bra som stått emot fast du haft så jobbigt. Du kommer att klara det bra, var stolt varje gång du vinner mot nikotiets makt
Ha en fin dag, kram

Du kommer att fixa detta, men

Du kommer att fixa detta, men har du något hjälpmedel? Annars kanske du skulle fixa det, och helst med något utan nikotin då man lätt annars blir beroende av det andra i stället. Jag äter Zyban och dom är jättebra. Visst har jag jobbiga stunder, men du ska veta att själva nikotinet går ur kroppen ganska fort. Det är bara monstret som vi kallar det som vill åt dej. Det är vanan/saknaden av ciggen. Jag kan tänka att fy vad tråkigt utan cigg, men då påminner jag mej själv varför jag slutade osv. Det funkar, men man får stå ut med en del.

Lycka till!

Abstinens heter dessa

Abstinens heter dessa humörsvängningarna.....och det går över!!
Kom ihåg nu att många skriver här när allt känns hopplöst, det är inte så farligt som det verkar. Men får jag rekommendera ngt så är det nolltolerans, hör nämligen till dom som fallit tillbaka. 5 år 7 månader höll jag upp & sen...oops. Men är nu på banan igen. Välkommen hit...detta fixar du.

Det blir bättre snart, men du

Det blir bättre snart, men du får nog räkna med att lida typ 2 veckor till. Akupunktur hjälper under de första veckorna.

Glömde nästan, Välkommen hit!!!

fy fän vad jag känner

fy fän vad jag känner likadant, puuh, men bara kämpa.
håller med, prova zuban.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se