Återfall

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Tog ett återfall idag efter 6 veckors pina utan nikotin, jag ger upp, jag klarar inte av att leva utan nikotin, livet känns meningslöst utan, provade med att snusa låtsassnuset Onico men känner att jag blivit beroende av det också, så idag gav jag upp och köpte riktigt snus, men tyvärr blev det ett paket piptobak också, jag har bestämt mig för att sluta röka men jag klarar inte av att vara helt utan nikotin, så det får bli snus i fortsättningen trots allt, jag tänker röka upp tobaken och sedan lägga av med rökningen. Jag tycker det har gått bra att vara rökfri, men att sluta med snuset är ett rent helvete, så jag ger upp, jag är nöjd om jag kan sluta med rökningen trots allt.

Kommentarer

Inte så konstigt att du har

Inte så konstigt att du har svårt att sluta med snuset, snuset innehåller cirka 8gg mer nikotin än vad en cigg. gör i motsvarande mängd. Dvs. 1 gram cigg, = 1mg nikotin, 1 gram snus=8 mg nikotin.

Känner igen mig. Jag fick ett

Känner igen mig. Jag fick ett bakslag efter ca 8 veckor. Tyckte jag hade kämpat dag ut och dag in och ändå kändes det bara hopplöst. Men det är nog inte hopplöst för någon av oss. Jag tänker pröva lite andra metoder än nikotinmedel. Det måste ju bara gå. Skall till läkarn snart och skall då prata med honom om han kan ge något tips. Vi får inte ge oss!! Jag testade zonnic ett tag men mådde jättedåligt av det. Det enda som fungerat för mig är plåster. Har du testat det?? Är i alla fall bra för att bryta vanan med rökning. Kanske kan hjälpa dig att kapa topparna av nikotinberoendet.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se