Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Önskar alla en fin och rökfri Jul

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag är inte inne här så ofta och skriver inte ofta. Men jag tittar in och läser och känner igen mig. För mig är det viktigt att påminna mig om hur det var för då kan jag behålla en övertygande känsla om att jag inte vill dit igen.

Jag vill också säga att det var värt besvären, kampen, tvivlen och matcherna med Kung Alkohol och den psykiska delen av beroendet. Det blir bättre och bättre och till slut blir det lugnt och fint. Att vara påläst och förberedd på vad som kommer att hända, hjälpte mig mycket.

Belöningslistan är lång.

En annan sak som var viktigt för mig, och fortfarande är viktig, är min morgonstund med stilla meditation. Även om jag inte är religiös så ber jag om att fär slippa ifrån mina beroenden och negativa känslor varje morgon. En del kallar det mind setting och det ger mig tveklöst en bättre dag. Man sätter liksom ribban och fokus för dagen och den blir lugnare, enklare, positivare och lättare att hantera. Meditation ger mental kraft och energi.

Stress och negativ energi är skräp i nervsystemet. Jag mår som jag tänker. Gör jag bra saker så händer bra saker. Att inte röka är en bra sak.

Ta hand om dig i jul. Du är den viktigaste personen i ditt liv.
Den här bloggsidan räddar liv eftersom de flesta rökare dör en för tidig och plågsam död.

God Jul på er alla.

Kommentarer

God Jul och fortsatt

God Jul och fortsatt rökfrihet önskar jag dig! :)

Tack, så bra skrivet, kände

Tack, så bra skrivet, kände en inre ro att läsa, att det går bra för dig och at du hittat bra sätt att få din inre ro :)
Jag önskar dig det bästa, du verkar vara en riktig kämpe
God jul, Kram

Nej, jag är ingen kämpe och

Nej, jag är ingen kämpe och det handlar inte om att kämpa. Det handlar om att kapitulera, kasta in handduken våga bryta och gå en annan och bättre väg. Ett steg i taget. Den kan vara stenig, krokig och besvärlig emellanåt. Men efter ett tag blir promenaden allt behagligare och luften friskare. En dag i taget och inte vända tillbaka. Det handlar inte om försakan eller uppoffring. Det handlar om befrielse från ett riktigt giftigt fängelse och om att lära sig leva i frihet. Det är nytt och underbart.

Hej du Cignot, För mig är det

Hej du Cignot,
För mig är det fortfarande på franska. Kul att se dig igen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se