Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ångest!

Igår snusad jag 20 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla fina människor!
Jag har varit inne och läst här otaliga gånger och nu har dagen kommit då jag bestämt mig för att det får vara nog med nikotin.
Jag är 33 år gammal och har varit nikotinberoende sedan jag var 13. Har lyckats varit nikotinfri under ett par kortare perioder men alltid pga yttre omständigheter (fasta på sjukhus inför operation och dagarna efter och såna saker). Jag har snusat under graviditeter då det inte var klart då att detta var farligt utan rekommenderades av barnmorskorna att göra istället för att röka!
För övrigt har jag varit beroende av allt som har med nikotin att göra. Har rökt och snusat i perioder och ofta hållt på med både och. Kunde ta en cigg med en snus under läppen. Skulle jag sluta och köpte tuggummin så tuggade jag upp två kartor per dag och var även fast i nikotugg i 5 månader en gång. Så en jäkla körd nikotinist med andra ord!!
Nu har jag inte rökt på 42 dagar men snusat. Och nu har jag bestämt mig för att det är färdigt. Mina barn ska se sin mamma fri och jag vill känna mig fri!
Jag tror snuset är svårare att sluta med då det alltid är med, har hänt att jag både ätit och borstat tänderna med snus i munnen utan att tänka mig för och jag somnar ofta med snus inne :/ Känslan av att ha en tom mun är konstigt nog märklig, nåt jag tror många snusare förstår vad jag menar med! :)
Men nu ska jag iaf lägga av, oavsett hur zombielik jag kommer vara ett par dagar!
Om nån som snusat har tips på vad man kan göra för att underlätta själva känslan av tomhet så tar jag gladeligen emot dessa!
Nu ska jag leva min sista dag som nikotinist här och försöka få in ännu mer av rätt tänk i huvet innan jag går och lägger mig ikväll! :)

Kommentarer

Förstår dig precis! Är inne

Förstår dig precis! Är inne på dag 1 nu, 16 timmar utan nikotin. Har svårt att koncentrera mig och är sjukt trött! Orkar knappt hålla ögonen öppna. Sen är jag sugen på snus, helst, och kommer på mig själv med att tänka på anledningar till att åka till affären och köpa snus. Det är bättre nästa vecka att sluta osv. Haha helt galet! Men jag ska försöka stå emot! Jag orkar inte med att nikotinet styr mitt liv. De gånger jag slutat tidigare har det värsta lagt sig efter nån vecka sen har det bara flutit på, inte alltid som en dans men jag har överlevt och kännt mig glad. Men vägen dit alltså... puh!
Följer dig gärna i din fortsatta kamp!
Kram

Tack! Du är ju GRYM, första

Tack! Du är ju GRYM, första dagarna är ju alltid värst och snart har du fixat den första och säkert allra värsta. Kämpa på!
Ja man har ju alltid en anledning. Jag har "slutat" förut men så har så små saker som att posten blir försenad varit en helt legitim anledning att verkligen behöva tända en cigg eller ta en snus. Man är ju så dum!!
Det är nog den biten som gör att det känns mest angeläget att sluta. Att man börjar inse hur dum man faktiskt är.
Följer din kamp med och vill du ventilera så finns jag! Tror benhårt på att det är lättare att göra nåt om man inte är ensam, och när man kan känna igen sig i varann :)
Fortsätt vara asduktig så hoppar jag på samma tåg imorgon! :)
Kramar

Du har bestämt dig så detta

Du har bestämt dig så detta kommer att gå jättebra.
Kan tyvärr inte ge ngr råd angående snusning för det vet jag inget om men välkommen hit & heja rop lovar jag att du ska få från oss här inne....nu kör du. =)

Hej, bra kämpat! Ett tips är

Hej, bra kämpat! Ett tips är att köpa nåt annat som bränns när du lägger det under läppen,
Jag provade ett fusksnus för några år sen som bestod av peppar som jag tyckte funkade för mig.
Men jag tror att man får försöka intala sig att vad som helst (som år ofarligt) är bättre än att röka eller snusa.
Den här gången tog jag en läkerol liquerice, varje gång jag kände ett sug. & det blev 10askar nån dag när det var som värst. Så det gäller att hitta det som passar dig bäst och framför allt tänka på att det faktiskt blir bättre så småningom!

Fortsätt kämpa, du gör ett fantastiskt jobb!

Hej.Prova Ingefara.Heja dig!!

Hej.Prova Ingefara.Heja dig!! kram

Kämpa på bara, förstår att du

Kämpa på bara, förstår att du har svårt med snuset iom att det innehåller cirka 8ggr mer nikotin än cigg.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se