Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Slutat igen med laser

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Efter att ha varit rökfri i 1 år och 6 månader trodde jag att jag kunde feströka! Bara en cigg tänkte jag det kan inte skada.
1 cigg blev 2 och plötsligt rökte jag på heltid igen. Fast i skiten igen såååå besviken på mig själv.
Rökte från maj till november och provade då laserterapi på Relife.
Tyckte det lät som humbug men det hjälpte. Dagen efter var den enda jobbiga dagen. Visst tänker jag på cigg men inga abstinens. Klättrar inte på väggarna och är inte röksugen mer bara vanan som sitter kvar.
Jag rekommenderar det STARKT!!!
Nu har jag vart rökfri i 15 dagar :)

Kommentarer

Så roligt för dig att du är

Så roligt för dig att du är på rätt väg. Låter verkligen som trolleri. Har faktiskt funderat på att pröva laser för att kunna sluta. Det kostar ju en hel del så det vore ju hemskt om man bara slängde dom pengarna i sjön. Har googlat lite om det hela men kan inte hitta några vetenskapliga artiklar. Men däremot en massa människor som har lyckats sluta med denna metod. Det finns ju väldigt många olika hjälpmedel för att sluta. Akupunktur, hypnos, laser, läkemedel m.m. Svårt att välja vilket.
Jag är i alla fall glad för din skull och håller tummarna för att du skall fortsätta vara rökfri. Skriv gärna här på bloggen om hur det går.

Tycker verkligen du ska tänka

Tycker verkligen du ska tänka över det Lenina. Jag provade laser på Relief o det hjälpte första dagen, sen var det i princip ingen skillnad från att sluta helt utan hjälp så verkar som att det funkar väldigt olika beroende på vem det är. Kände bara att jag ville göra det tillägget.

Ja du har nog rätt Roxy Jag

Ja du har nog rätt Roxy Jag skall inte göra något förrän jag har pratat med min läkare. Har förstått att det är många som vill tjäna pengar på oss som kämpar med att sluta..Jag röker nu 3-4 cigaretter om dagen, och hoppas på att kunna göra mig helt rökfri. Lyckades ju hålla upp i 2 månader men sen sprack det.

Hoppas det går bra för dig.
Kramar

@Lenina Jag var väldigt

@Lenina Jag var väldigt osäker på detta med men kände att jag ville prova för jag orkar inte med abstinens. Min syster som hade rökt i 28 år provade detta hon har vart rökfri i 6 mån nu. Min väninnas mamma har rökt hela livet och provade detta och har vart rökfri 1,5 år och det var därför jag vågade mig på detta. Som du säger själv finns det inget vetenskapligt. Jag googlade en hel del för att se om nån skrev att det inte funka, men hittade inget! Min arbetsgivare godkände att ge mig friskvårdsbidrag så jag prova. Den här veckan har två kollegor provat och bägge har inte rökt på 3 dagar :)
Jag har inga bevis eller studier men jag kan säga ur egen erfarenhet att det fungerade för mig och jag är glad för det :)
Önskar dig all lycka med ditt för jag vet hur svårt det är.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se