Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

90 dagar imorgon

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej! Inte skrivit på några dagar men livet har kommit emellan. Hur som helst, jag har kämpat mig igenom de här senaste veckornas intensiva röksug och det har tack och lov börjat lätta lite nu. Var riktigt riktigt nära att jag aktivt tog ett beslut om att börja röka igen pga det starka suget samt den bristande motivationen som började uppstå. Konstigt egentligen då jag fortfarande tar till snus som substitut. Vet forfarande att det inte är det bästa att byta ett beroende mot ett annat men just nu är det mitt slut och det har hjälpt mig att klara 89 dagar utan cigg, vilket är mitt främsta mål, att bli rökfri.

Har äntligen slutat drömma varje natt att jag börjar röka igen vilket känns oerhört skönt och bidrar till att tankarna på cigg inte kommer lika ofta. Drömde dock i natt att jag föll dit och rökte och jag tänkte att "gud vad jobbigt, hur kunde jag falla tillbaka efter snart 90 dagar? Nu måste jag ju gå in på loggen och skriva om att jag fallit tillbaka. Jag kommer skämmas så". Underbart att det bara var en dröm. Jag ser heller inte ner på de som faller tillbaka, jag inspireras snarare av er fantastiska viljestyrka att inte låta en eller flera cigg få er att ge upp. Du Roxy är en grym kämpe som tar dig upp och fortsätter kämpa. Och gör man inte det så är man inte det minsta sämre heller. Alla känner när det är rätt tid att sluta!

De senaste veckornas intensiva röksug tror jag bland annat har att göra med att mina rutiner har kaosat totalt. Jag mår skit utan rutiner och så fort jag kommer ur balans så är röksuget där. Men nu är jag back on track och kämpar vidare mot 100 dagars rökfrihet.

Kram på er och sorry för långt inlägg!

Kommentarer

Grattis till dina kommande

Grattis till dina kommande 100 dagar. Ska också komma dit har jag bestämt. Håller med om att Roxy ä en riktig kämpe som fixar detta.

Lycka till.

Tack Snape o Gizze <3 Jag är

Tack Snape o Gizze <3 Jag är också som du vet helberoende av mina rutiner så jag förstår verkligen det där o det verkar som jag kommit tillbaka i dom nu, så skönt! O skönt att du inte trilllade dit igen, starkt gjort. Tack också för all uppmuntran. Kramar Roxy

Skönt ändå när det är livet

Skönt ändå när det är livet som kommer emellan & inget annat. Grattis till din 90 dagar, jättebra gjort. Snart 100 =)
Kramen

Starkt jobbat och tummen upp

Starkt jobbat och tummen upp för dig och alla dagar :)

Heja dig!kramkram=)

Heja dig!kramkram=)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se