Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Undrar om det inte är dax att ge upp

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag är verkligen besviken på mej själv har gått så långt att jag börjat
smygröka vid 63-års ålder
Hade satt 1 November som datum jag skulle bli rökfri Gick bra 2 dagar
sedan kom nikotinmonstret på besök o jag kunde eller kanske inte ville
så då var jag åter fast
Min man tror att jag slutat men det ögat inte ser det gråter det inte för
Men jag börjar känna mig larvig nu för det jag nu håller på med är att
jag röker alltså i smyg
Hur ska jag kunna ge tusan i ciggen Jag vill så gärna sluta röka
Det blir ingen lätt skilsmässa efter 47 år som rökare
Tycker det skulle vara så skönt att vara bestämd när suget sätter in

Nu känner jag bara avsky av att smygröka

Kommentarer

Ja du. Det är faktiskt inte

Ja du. Det är faktiskt inte lätt men du kanske kan ta nya tag om du väntar en tid. Du kanske helt enkelt inte var mogen för att sluta just nu. Kan tala om att jag är 68 år och smygröker jag med. Har hållit på med att sluta nu i 10 veckor och för ca en vecka sedan så var jag och köpte ett paket. Kände att jag inte orkade kämpa längre. Men samtidigt så vill jag ju så gärna sluta röka. Har inte skrivit på denna bloggen på ett tag för jag skäms för mig själv. Försökte sluta med plåstren och det var då det hände. Så som du ser är du inte ensam.
Vi får ta nya tag även om det just nu känns motigt. Men det måste ju gå nån gång. Vi får aldrig ge upp för då har ju vår lömska fiende vunnit.

Inte ska du skämmas att gå ut

Inte ska du skämmas att gå ut här för att du fått ett litet bakslag. Se det inte som ett misslyckande utan bara en tillfällighet, res dej upp igen och fortsätt att ta nya tag. Kanske behövs ett riktigt bra hjälpmedel utan nikotin. Detta fixar du hur bra som helst. Var stolt hur långt du kom innan och fortsätt från det. Vi finns här för varann hela tiden.

Massa Styrkekramar

Det är sannerligen inte lätt

Det är sannerligen inte lätt att sluta röka! Sök hjälp av sjukvården om du inte gjort det tidigare. Har du testat Champix eller Zyban? Jag hade inte varit där jag är utan Champix. Jag mådde väldigt illa av dem men fortsatte flera veckor för jag ville verkligen sluta röka. Styrkekram till dig!

Tack för att ni finns här på

Tack för att ni finns här på Sluta-Röka-Linjen Känns så skönt att veta att man inte är ensam
om att tampas med demonerna
Lenina Tror att jag får vänta ett tag till Så min motivation kommer tillbaka

Gizze 62 Nej jag skäms inte för att skriva o tala om att det inte gick
Jag skäms för mig själv bara

Tant Grön Nej jag vill inte ta till några medeciner Har sett för mycket elände
på de som blivit beroende

Skickar en kram till er

Inte tror jag man blir

Inte tror jag man blir beroende av nikotinfria medel. Beroende blir man av att röka. Hoppas du kommer in i ett flow av motivation framöver. Kram igen!

Ja jag vet att man måste ta

Ja jag vet att man måste ta nya tag. Just nu vet jag inte var jag skall hämta kraften och orken ifrån. Det har gått åt så mycket energi dom senaste månaderna så det finna ingen kvar. Jag kommer dock inte att ge upp för jag skall bli rökfri. Jag ger mig inte!

Tack för att ni finns

Kära Melly. Jag vet ju hur

Kära Melly. Jag vet ju hur det är att ständigt falla tillbaka. Men med Champix höll det nästan. Och nu har jag börjat igen med Champix. Jag tycker inte du ska vara rädd för Champix. Den är inte alls beroendeframkallande. Med den slipper du velandet med att falla tillbaka eller inte. För mig höll det nästan hela vägen. 107 dagar men då hade jag slutat med Champix. Det är tusen ggr bättre än att röka Melly.. Stor Kram o ge absolut inte upp!! Du är värd att vara rökfri <3

Lenina. Du ska absolut inte

Lenina. Du ska absolut inte skämmas utan ta hjälp här på loggen. Det är det vi är till för. Själv har jag fallit många gånger här på loggen men jag ger inte upp. Har du funderat på Champix? Stor peppkram från mig!

Skuldbelägg inte dig

Skuldbelägg inte dig själv..du kanske inte är redo än.Kramis

Försök att hämta kraften &

Försök att hämta kraften & orken hos oss här inne, för oss behöver du inte ljuga. Kanske kan vi också få dig att få tillbaka viljan & lusten att sluta röka.
Men jag säger som Tant Grön, testa Champix. Underlättar det att sluta röka så ska man inte tveka. Det är ju inget nikotin och det är bra. Champixen tar bara död på allt det där goda med en cigarett.
Kramen på dig

Jag har en tid hos läkarn i

Jag har en tid hos läkarn i mitten av december. Skall fråga om jag kanske kan få Champix då.
Ja det är verkligen skönt att ni finns här på bloggen. Ni är så gulliga allihop. Jag är verkligen beredd att pröva allt för att slippa röka och det jag upplever som värst är abstinensen. Jag blir så fruktansvärt irriterad och elak. Känner inte igen mig själv. Har i stort sett gjort mig av med vanan och känner inte längre att det är mysigt att röka men kroppen vill tydligen ha nikotin, nikotin, nikotin.

Hej! Jag tycker du är tuff o

Hej! Jag tycker du är tuff o modig som erkänner ditt bakslag helt prestigelöst, Kom igen nu, det är inte gångerna du faller som räknas, det är gångerna du reser dig upp igen, Upp med dig nu, Du klarar det, för DIN skull... Nikotinmonstret gör, som du vet allt för att få dig i sitt våld igen. Han skall ha en rejäl omgång stryk tycker jag

Kram o pepp från Ruby

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se