God Morgon!

Igår rökte jag 12 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Nu blir jag lite besviken på mej själv.Började ju i onsdags att skriva upp ciggen jag rökade för att få ett hum om hur mycket det verkligen blir på en dag. Fick det till 9 stycken i onsdags. I går tyckte jag och kände att jag rökade med mycket glesare tillfällen...och ändå blev det 11 stycken i går. Alltså två mer. Det får mej ju att undra om jag glömt att notera någon. Kändes så himla bra i går. Nåja, tänker inte hänga läpp för det nu i alla fall. Jag har också haft väldig beslutsångest vilken dag rökstoppet ska vara då jag inte minskat ned mer och man ska göra det under andra veckans behandling när man går på 2 tabletter. Min magkänsla har hela tiden sagt mej onsdag nästa vecka eftersom jag själv får bestämma det, men bara för att jag rökade fler än jag trodde nu så satte jag torsdag som sista dag. Hoppas väl på något mirakel att jag ska slippa tidigare. Det är ju lite lättare om man är nere i mindre antal då jag är fast besluten att klara det denna gång vad som än händer, även om det är med blandade känslor och jag är skitskraj. Fick ju för mej tidigare i veckan att ciggen smakade mindre redan efter ett par dagar. Det smakar annorlunda hur som helst, men när man röker med längre mellanrum så inbillar man sej ju nästan att det blir lite gott då man blir lite halvyr osv. Ja herregud vilken resa man har framför sej. Jag måste vara benhård mot mej själv i detta då jag är en sådan människa som kan ta till ciggen väldigt lätt vid motgångar som sagt. Känner också att är det någon på besök som röker så hänger jag med ut vare sej det behövs eller ej, ooh det måste jag lägga av med. "KOMPISTRYCKET", eller vad är det man brukar säga? Det är ändå konstigt...för när jag någon gång är ute en kväll med mina vänner så är jag den som röker minst. Jag har alltså inte haft några problem med att man inte får röka på krogen. Går ju ändå ut och röker hemma också liksom. Näää, det blir till att planera nu hur man ska lösa sin tid. Jag har ju mitt rum som ska rensas och tas tag i, men jag måste nog ha något mer att sätta i händerna. Vad gör ni andra t ex när ni känner att nu vill ni verkligen röka? Vet ju att suget går över fort men hur tänker ni eller vad gör ni då?
7:00 Kom på att det är ju väldigt bra att sätta delmål. Jag rökade klockan 5:00 och bestämde sedan att jag får inte röka innan det har gått två timmar. Det har det gjort nu och det tyckte jag var skitjobbigt, men nu när jag är där så tänker jag skjuta på ciggen en stund till. Jaa, det är så här man får göra. Har gjort så förut vilket är väldigt bra.

Kram på er :)

Kommentarer

Heej Gizze! vill bara önska

Heej Gizze! vill bara önska dig lycka till och peppa lite, vet hur jobbigt det är innan man faktiskt tar steget. Jag håller tummarna för dig och ge nu nikotinmonstret en rak höger mitt i solarplexus så han själv tappar andan ;)

Kram från Ruby

Tack söta du för pepp. Det

Tack söta du för pepp. Det behöver man verkligen Ruby :) Jag har ännu inte rökt min andra cigg i dag som jag fick ta klockan 7:00, och det är jag väldigt stolt över. Kram

Försök vända orostankarna

Försök vända orostankarna till att "Nu j.....lar är det slut på rökandet." osv. Tror mig minnas att det var en framgångsfaktor för mig i början. Man får vara kaxig och skrämma iväg monstret :) Kramar!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se