Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Tredje dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Igår var en riktigt jobbig dag, det var första dagen utan cigaretter på jobbet. Och jobbet är en av de svåraste ställena att inte röka på, också till och från jobbet. Det är som att min hjärna ställer in sig på någon annan inställning. Hela tiden kommer det tillfällen som är så svåra att hålla sig ifrån, det är 10 min innan tåget kommer och det står tre rökande tjejer i närheten som skulle vara så lätta att fråga ifall man fick en cigg. Eller så går man förbi en pressbyrån innan jobbet, ingen kö och det skulle vara så lätt att bara knalla in och köpa ett paket. Hela dagen igår var en enda stor frestelse och det är ett mirakel att jag klarade mig hela vägen dit och hem igen utan att röka. Idag känner jag mig inte så kaxig, jag sjukskrev mig faktiskt från jobbet idag så jag skulle slippa utmana mig själv som igår. Det skulle varit sista jobbdagen idag, nu kommer jag vara ledig fram till operationen. Och sen kommer jag vara sjukskriven i två veckor. Så då kommer alltså tre veckor ha gått innan jag ska ut och jobba igen, jag hoppas att det kommer hjälpa mig att komma över det här jobbiga. Efter 3 veckor så ska ju den värsta skiten vara över säger dom.

Kommentarer

Jo det ligger något i det.

Jo det ligger något i det. Efter 3 veckor är det stora h-vetet över. Men man är inte helt säker för det. Jag får fortfarande väldiga röksug men dom är betydligt lättare att vifta bort nu. (har varit rökfri i 4 veckor idag)
Du fixar det här. Att stå emot alla frestelser är inte lätt men du har visat att du klarar det. Jag håller tummarna för dig.

Tack för stödet! Ja, om jag

Tack för stödet! Ja, om jag nu klarar det till tre veckor..

Ta en dag i sänder. Försök

Ta en dag i sänder. Försök fokusera på att klara bara denna dagen. Imorgon gör du likadant, och nästa dag och nästa... Det känns verkligen lite tröstlöst när man tänker att man skall ha det så eländigt i en massa dagar framöver. Små delmål hela tiden tror jag underlättar. Det behövs en massa jävlar anamma men det har du. Du skall klara det. Du är stark. Det lilla monstret kan dra åt skogen.

Ja, man får helt enkelt göra

Ja, man får helt enkelt göra som du säger, ta en dag i taget, som den missbrukare man är.
Vad ska man ha för delmål då? Ja, jag SKA fixa det här, jag är STARK och monstret kan dra åt helvete! Tack för peppen, känns mycket bättre nu :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se