Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Avsked från loggen

Ingenting varar för evigt, inte heller mitt lättsinniga, bekymmersfria liv på loggen.
Sommaren är slut, de lyckliga dagarna vid Höga kusten är över.
Livet har plötsligt blivit mycket alvarligt och all optimism, all livsglädje och alla positiva krafter behövs nu på närmare håll. Nu gäller det inte längre att stå pall mot frestelsen att tända en cigarett, nu är det en helt annan strid som jag rustar mig för.
Men jag ville inte försvinna in i dimman utan att säga adjö till alla er trevliga människor som jag har kommit i kontakt med under mina snart tre år här på loggen.
Jag har gjort en sista kommentarrunda nu. Det kändes lite vemodigt, måste jag erkänna. Så många personer, så många olika öden, så många vänner och allt detta lämnar jag nu för att ägna mig helt åt mina närmaste. Järnhälsan har jag i behåll, positiv grundinställning likaså och det tänker jag kasta in i striden.
Och jag skall vinna, en dag i taget, njuta av varje dag som vore den den sista.
Aldrig ge efter för dystra tankar, alltid ha det positiva i livet i focus, alltid glädja sig åt livet.
Sista hälsningen från Gesine.
Und PEB: Ich verlasse den Zug, aber der fährt auch ohne mich, du bist ja noch an Bord, oder? War doch eigentlich ganz lustig. Vorbei, Vorbei, jetzt kommt wirklich was ganz Neues, Unbekanntes.

Kommentarer

Liebe Gesine, ich werde dich

Liebe Gesine, ich werde dich ernsthaft vermissen. Du warst hier eine Bereicherung.

Givetvis är jag kvar ombord på tåget. Ett tåg behöver sin konduktör hur shulle de se ut om jag hoppade av. Unerhört!.

Jag hoppas att allt är väl med dig, jag blev lite orolig när jag läste din text?

Danke, PEB! Ich bin ja

Danke, PEB! Ich bin ja unverwuestlich, toi, toi, toi. Aber die anderen - die eine Tochter hat sich dass Schluesselbein gebrochen und meinen Mann werde ich die nächsten Wochen zur Bestrahlung begleiten. Wird schon gut werden, aber im Moment ist meine positive Unterstuetzung sehr gefragt und wahrscheinlich noch mehr. Bloss nicht aufgeben!

Så sorgligt Gesine.. Du

Så sorgligt Gesine.. Du kommer verkligen att vara saknad här o du ska veta att allt ditt engagemang verkligen betytt nåt här på loggen. Men man vet ju aldrig, kanske du kommer tillbaka någon gång i framtiden? Ta väl hand om dig o de dina. Önskar dig allt gott. Kramar Roxy

Tack, Roxy. Engagement - ja,

Tack, Roxy. Engagement - ja, jag har verkligen engagerat mig i denna sluta-röka-process och med samma glöd skall jag nu stötta min man. Han behöver det.

Tack älskade

Tack älskade Gesine.
Styrkekramar till dig och din man.
Tack för Allt.
Hoppas vi hörs ändå nån gång. Kan inte säga hejdå på riktigt riktigt.
Kram

Jag vill också säga stort,

Jag vill också säga stort, stort TACK Gesine! Ditt stöd har varit ovärderligt för mig. För att inte tala om alla trevliga stunder med muntrationer av diverse slag. Önskar dig all kraft till det du nu behöver göra. Ta hand om er. Kram Norna. (har skrivit hos mig å)

Så sorgligt att läsa, jag

Så sorgligt att läsa, jag förstår det som att din man är dålig. Jag önskar er all lycka med det och att se dig härinne någon gång igen. Dina ord har stöttat samt roat mig storligen detta halvår.
Kram!

Tack för den här tiden och ta

Tack för den här tiden och ta hand om dig och dina nära. Hoppas vi stöter på varandra någon gång här på loggen framöver ändå. Du har varit en inspirationskälla för många och jag är glad över att fått följa din resa från början. Stor kram

Stort TACK, Annie, Norna,

Stort TACK, Annie, Norna, Minimal och Klara Elvira! Så många fina ord, så mycket äkta medkänsla, så mycket uppmuntan. Jag känner verkligen "truppernas" stöd.
Och att vara en rökande änka - nej, det är inget alternativ för mig. Det är som med rökstoppet - mycket elände i början, det är bara att inte ge efter för dystra tankar, ta en dag i taget och se framemot att det blir bättre för att så småningom bli riktigt bra. Ni vet, vad jag talar om - vi har ju alla gått igenom samma skärseld och kommit ut på andra sidan. Jag önskar er alla en fin höst. Jag hör av mig när vi har kommit igenom jämmerdalen och är på toppen igen. Kram, Gesine

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se