Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag nio

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!

Idag blir första gången som jag ska jobba ett helt arbetspass med en rökande arbetskollega. En liten utmaning men jag tror att det kommer att gå bra. Borta är den tid som hon och jag har spenderat ute på altanen rökandes. Även hon har funderingar på att sluta så kanske att jag kan peppa henne lite extra när hon ser att jag faktiskt mår ganska okej utan cigaretterna.

Det som oroar mig just nu är hur kroppen reagerar på rökstoppet. Hosta, öm i halsen, pip i lungorna vid djupandning och ett tryck över bröstkorgen. Jag har läst och förstått att jag inte är helt ensam om att känna så här men jag blir ändå orolig. KOL är det jag oroar mig för men eftersom jag bara är drygt 30 år och varit periodrökare i 9 år så hoppas jag såklart att detta är kroppens reningsverk som jobbar och ingenting annat. Ni andra som upplevt "reningsprocessen", när blev det bättre?

Kramar

Kommentarer

9 dagar är ju jättebra! Kram

9 dagar är ju jättebra! Kram :)

Hej! Ville bara säga att du

Hej!

Ville bara säga att du är super duktig!
Vi är i samma ålder du och jag, jag har rökt något år mer än dig och nu vill jag sluta... börjar bli alldeles för nojig nu när man börjar komma upp i åldern och har rökt så pass länge.. börjar känna av alldeles för många dåliga grejor med att röka så imorgon har jag satt min dag som rökstopp

Det blir bättre med varje dag

Det blir bättre med varje dag och riktigt bra blir det när dina flimmerhår har växt ut igen. Nu håller de på, så se alla dina besvär som ett gott tecken. Efter ett halvår är du fit for fight igen, så ha lite tålamod. Och motionera! Gå,gå,gå - man måste inte springa, huvudsaken du rör dig så du blir lite andfådd och måste andas djupt. Då ger du dina lungor chansen att hosta upp allt som inte hör hemma där. Senare sköter dina nya fina flimmerhår städningen alldeles själva. Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se