Dag sju

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!

Jag vill börja med att tacka för allt stöd och peppande kommentarer! Så härligt att komma in här och läsa era hejarop! =)

Igår kväll var det nära att jag tog ett återfall när jag fick en flaska vin av en vän. Redan efter några klunkar kände jag hur röksuget kom krypande samtidigt som omdömet försvann. Efter mycket tjat erbjöd sig maken att åka iväg och köpa ett paket cigaretter men då kände jag att fan, det är inte värt att börja om igen. "NEJ" är det ord som jag nu och för alltid ska säga till allt som har med nikotin att göra. Jag ställde in vinflaskan i kylen. Jag är helt enkelt inte redo för någon form av alkohol.

Idag kändes det lite lättare igen, jag hoppas verkligen att det börjar vända nu. Tröttheten har inte varit lika hemsk så idag har jag sett till att hålla mig sysselsatt hela tiden och låta alla tankar på rökning passera. Jag har tagit tag i projekt här hemma som jag skjutit på allt för länge och det blev till och med en 3km löparrunda och det stillar det värsta röksuget ordentligt i några timmar. Träning ska tydligen frisätta endorfiner precis som rökningen gör men det ena är såklart mer hälsosamt än det andra. Jag önskar att jag vore en träningsmänniska men det är jag tyvärr inte, annars skulle jag med glädje byta ut rökningen mot träning. Men vem vet, jag kanske lär mig uppskatta träning på ett annat sätt den dagen lungorna mår bättre.

Hoppas att ni har en fin helg!

Kommentarer

Grattis till en vecka!! Heja

Grattis till en vecka!! Heja dig! Bra beslut med vinet, jag väntade 3 månader innan jag tog ett glas vin till maten. Kram :)

Grymt bra kämpat att så emot

Grymt bra kämpat att så emot ! Fortsätt så ! :D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se