Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag fem

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

God morgon!

Vaknade till dag 5 i mitt nya rökfria liv. Första tanken när jag blir väckt alldeles för tidigt på morgonen är "Cigg" och för någon hundradels sekund känns morgontröttheten och dagen lite lättare att tag i men sedan kommer insikten att "NEJ, jag har ju slutat" och då vill jag inget annat än att dra täcket över huvudet igen.

Igår var en jobbig dag. Jobbiga möten och känslor som drog igång röksuget ordentligt. Speciellt på kvällen. Jag tror att jag dessutom blir lite känsligare just efter ett rökstopp. Tycker lite extra synd om mig själv just då.

Men jag är ändå stolt över det har har åstadkommit hittills. Min stora rädsla var hur det skulle gå att vara rökfri på jobbet men det har gått över förväntan. Trots att jag jobbat korta stunder med rökande kollegor som i all välmening erbjuder mig cigg när jag har det jobbigt. Och trots att de springer ut och röker i tid och otid, ibland följer jag med som sällskap, ibland blir det för kämpigt och då stannar jag kvar inne, så har jag stått emot. Nu har jag 4 lediga dagar att se fram emot då jag inte behöver vara i närheten av andra rökare. Jag ska försöka hålla mig sysselsatt hela tiden det är det bästa sättet för mig att inte tänka på cigaretter.

Trevlig fredag!

Kommentarer

Grattis till dina fem dagar!

Grattis till dina fem dagar! Då är du hunnit en bit på denna resa :) Visst är det bra att syssla med nåt. Jag städade alla skåp och rensade överallt :) Ska jag ge dig ett råd så är det att INTE följa kollegerna ut när de ska röka. Det skulle nog varit förödande för mig i alla fall. Känns som en onödig trigger!
Fortsätt kämpa och jag håller tummarna för dig! Kram!

DU har gjort något

DU har gjort något fantastiskt och du har kommit långt på vägen!! Det är ju uppe i dom jobbigaste dagarna. Och snart vaknar du och då är inte din första tanke cigg utan då är det något annat. Och man får ju fem minuter när man kan ligga och dra sig i sängen eller ta en längre dusch istället. Och om en vecka så kommer du att tänka på vad du skall äta till frukost och sen när du står i duschen så kommer du att tänka på VA jag har ju inte ens tänkt på cigg ännu. Och så blir man så där superlycklig. Det bästa är ju att det inte tar lång tid innan du är där. SÅ hejja dig och grattis till alla dina 5 dagar!! Och snart är du uppe i en vecka!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se