Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag tre

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Dag 3 är snart avklarad! Jag har insett att det är på morgonen och kvällen som röksuget är som värst. Och efter maten. Och vid stress. Trötthet. Hunger. När jag är arg. Ledsen. Glad. Ja, ungefär så. Som ens bästa vän och trygghet har försvunnit. Men det går ändå bra. De jobbigare stunderna blir färre och färre och lite lättare att tackla varje gång. Men sen helt plötsligt slår det värsta rökbegäret till och då känns det som att hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen. Så man kan aldrig riktigt slappna. av.

En dag i taget. Jag försöker fokusera på en jobbig situation åt gången och ta mig igenom den. Morgonkaffet. Promenaden till jobbet. Jobbtristessen. Höstsolen. Efter lunchen. Eftermiddagskaffet. Promenaden hem. etc etc. Jag hoppas att dessa situationer ska gå av bara farten om några veckor utan att jag ska behöva reflektera och förbereda mig mentalt.

Heja er alla kämpar där ute!

Kommentarer

Ta bussen till Borås det

Ta bussen till Borås det hjälper tydligen

Saknaden kommer att minska

Saknaden kommer att minska och till slut försvinna även om tanken på att röka sveper förbi ibland :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se