Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dag två

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej igen! Mitt förra rökstopp i början av sommaren höll inte mer än några dagar. Motivationen fanns inte.
Skam den som ger sig, nu kör jag igen. Igår var första rökfria dagen. Den gick över förväntan men när röksuget väl kom så var det fruktansvärt. En tomhet som är svår att beskriva, man känner sig som i en dimma och det gör nästan fysiskt ont i kropp och själ. All motivation försvinner och man kan inte komma ihåg en enda anledning till varför man ska sluta. Men bitar man ihop tillräckligt länge så lägger sig paniken och man glömmer bort rökningen för en stund tills nästa röksugsattack kommer.

En släkting till mig erbjöd mig en cigg och tyckte jag kunde börja sluta röka imorgon istället. Men nej, det handlar om ett val. Att varje dag välja att inte röka. Att varje dag välja att inte tända en cigarett. Eller ta ett bloss. Jag kunde till och med sitta bredvid henne medan hon rökte utan att ångra mitt beslut. Dock vet jag att dag ett är en av de lättare dagarna. Dag 2 och 3 har jag kvar att tampas med som av erfarenhet brukar vara betydligt jobbigare. Därefter väntar hundratals andra jobbiga situationer som ska överlevas utan cigaretten. Men vi tar en sak i taget. Små, små myrsteg för att överleva dagarna. Nu är fokus på att ta mig igenom dag 2 och första jobbpasset ikväll efter rökstoppet.

Kämpa

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se