Jag glömde...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

3 september 2016 var det fyra år sen jag slutade röka och jag glömde att fira! Det har blivit så naturligt och självklart att inte röka att jag inte längre tänker på det som något märkvärdigt. Jag känner aldrig något röksug längre men ibland (extremt sällan!) känner jag någon slags saknad. Efter vad vet jag inte riktigt. Det har också hänt några gånger, även det senaste året, att jag drömt att jag rökt. Egentligen är det väl inte konstigt. Det finns väl en liten rest kvar i ryggmärgen efter en nästan 45-årig djupt inrotad vana! Men att börja röka igen finns inte på kartan!
Meningen med mitt inlägg är att visa att det går att bli rökfri, t.o.m. efter många års rökande. Mitt bästa tips är: tänk positivt. Tyck aldrig synd om dig själv för att du inte får röka. Var istället glad för att du slipper. Neka dig aldrig kaffe/alkohol/fester eller vad du nu förknippar mest med rökning. I så fall blir ju allt positivt i livet kopplat till rökning och det blir omöjligt att låta bli. Känns livet tråkigt och innehållslöst om du inte får röka? Tänk efter! Har de som aldrig rökt ett tråkigare och innehållslösare liv än du? Knappast! Ditt liv var väl inte sämre innan du började röka heller. Det här är några av de tankar som Allen Carr planterade i mitt huvud och som definitivt hjälpte mig.
Nu vill jag avsluta med att önska er alla ett fortsatt rökfritt liv!

Kommentarer

Det är så inspirerande att

Det är så inspirerande att höra från de som genomgått detta och nu är icke-rökare! Låter ju bra att t.o.m. glömma årsdagen :) Ha ett fortsatt gott liv som icke-rökare!

Tack för pepping!! Och

Tack för pepping!! Och grattis till ditt rökfria FRIA liv! <3

Det är vad som behövs här på

Det är vad som behövs här på loggen - mindre jämmer, mera jubel. Att se det positiva, fast man - jag t.ex. - ibland saknar det invanda greppet till cigaretten, så behöver man inte sakna livslusten. Tur att det finns sådana som du som sprider lite livsglädje. Ha det så bra, fringrid med barnbarn och allt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se