Det här är bara början!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Min andra rökfria dag och jag försöker att stå emot för allt jag är värd. Har rökt i över 30 år och försökt sluta på alla möjliga sätt tidigare. Plåster, tuggummi, tabletter och recept på Champix i kombination med samtal och träffar på kommunhälsan. Ändå har jag fallit tillbaka i nikotinträsket!!! Men nu får det vara ett slut på detta!! Har fått problem med mina tänder (början till tandlossning) och detta var nog droppen. Nu ska jag kämpa för allt jag är värd. Har nikotinplåster nu men jag är osäker på nyttan med dem. Att börja röka som ung var mitt livs största misstag och jag förstod nog inte hur beroende man kunde bli. Att sluta blir mitt livs största utmaning och jag ska lyckas denna gång!!

Kommentarer

Jag har väl genomgått

Jag har väl genomgått detsamma som dej men nu kör jag utan substitut och allt handlar nog om att bestämma sej en gång för alla. Jag har ingen hemma som röker då min dotter flyttat och det hjälper. Har aldrig rökt på jobbet som jag haft i 6 år. Har försökt nu i 8 år men nu är det nog känner jag.
Sist jag var hos tandläkaren fick jag så mycket beröm, för jag har petat så gott som varje dag. Bilderna var tagna för 2 år sedan och under dom 2 åren har jag gjort en massa uppehåll vilket måste gjort susen.
Hade också början till tandlossning.
Läs boken Äntligen icke rökare med Allen Carr om du inte gjort det. Kanonbok,
Ha det gott och fortsätt kämpa, jag har hållit upp nu i 3 v lite drygt och är så stolt och nöjd.
Kram Eva

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se