Sommarens sista dag & min 16:e rökfria...

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Så går min 16: e rökfria dag mot sitt slut och allt känns bara bra, just nu. Förvånad att det känns som om tiden både rusar iväg och samtidigt står på stället och stampar - absurt. Kanske för att det känns som en eeeeevighet sedan jag rökte och för att jag önskar det var mer än bara 16 dagar sedan stopp. Ok om jag väntar till i morn och övermorgon..... äh, bättre skynda långsamt var sak har ju sin tid.
Inga fler biverkningar av Champix än tidigare rapporterat. Sömnsvårigheterna består och samtidigt kan de lika gärna vara relaterade till rökstoppet om jag tolkar logganteckningar från er andra som slutat, med eller utan hjälpmedel. Har upptäckt hur känslig näsan egentligen är och samtidigt hur man kan betrakta andra som röker utan att det bekommer en, man behöver bara tänka på hur jäkla illa det luktar om en rökare efteråt. Alltså vad jag själv stank som rökare var faktiskt en av anledningarna till att jag började fundera i andra banor.
Härom dagen, när jag kom på cykel mot centrum, så mötte jag en cyklande gråhårig dam med cigarett i handen. Hon var ganska sportigt klädd och cyklade rökande, oberörd vidare och jag åt mitt håll. E la hopp! kunde vara jag i framtiden ...... Men nu röker jag ju inte mera så näää det var inte jag om 20 år. Hade lust att vända mig om och gasta: Hörru damen! Vet du om att de e lätt att sluta röka!!! ................ ;-)
Nu kurar vi skymning och tänder ljus för sommarens sista- och höstens första dag.
Ha det gott alla ni som kämpar så tappert och duktigt. Härifrån kommer massor av pepp och en rökfri kram till er var och en. /Lucky-Lucy

Kommentarer

kanon bra jobbat att man

kanon bra jobbat att man luktar apa är ju helt klar och att att man väljer att gå om kring o lukta så illa och att man får så bra luktsinne på ganska kort tid är ju ofattbart. o man märker helt klart hur många runt en som röker det känner man ganska så snabbt genom deras lukt..lycka till nu kämpar vi vidare.pepp kramen

16 dagar ÄR en evighet!

16 dagar ÄR en evighet! Tycker i alla fall jag, som är på dag 1....Så mitt luktsinne har inte vaknat än men jag vet att det kommer. Och jag minns att jag reagerade förra gången på hur mycket det luktar om de som röker. Det trodde jag nog inte själv, att det kändes så väl. Jag inbillade mej att det hjälpte att tvätta händerna, borsta tänderna, ta på parfym, vädra kläderna, röka ute - men det gör det ju inte!
Igår kunde jag inte skicka en rökfri kram, men idag kan jag det!
Kram
Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se