Droppen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

som fick bägaren att rinna över var en tur med ambulans och några dagar på lasarettet med lunginflammation. Nu är jag trött på det här och om man nu behöver en känga i baken för att lägga av med giftpinnarna kan jag inte tänka mig en mer verkningsfull.

För snart två år sen la jag av med tobak, både snus och cigg, på ett planerat sätt tillsammans med rökavvänjare och det gick ganska bra, förutom att jag gick upp så mycket i vikt. Och det var inte för att jag åt mer. Första tre veckorna gick jag upp sex kilo, sen sex kilo till så efter tre månader hade jag gått från 62 till 74 kilo och det var inte roligt. Sen blev både mor och min man sjuka och då sket jag i att hålla mig ifrån tobak, dvs jag började röka igen. Snus har jag hållit mig ifrån. Sen blev jag moderlös och strax efter det blev jag änka. Och jag rökte och rökte. Det var ingen hejd på hur mycket jag rökte. Förr brukade jag klara mig med två paket tobak i månaden, nu räckte det inte med två paket i veckan. Jag hade börjat tröttna på det och så kom då lunginflammationen. A blessing in disguise skulle jag säga. Nu läser jag om The Easy Way to Stop Smoking och tänker att nu får det vara nog. Det är inte roligt längre.

Kommentarer

Efter allt du fått gå igenom

Efter allt du fått gå igenom så är det inte konstigt att du började röka igen men det var då. Nu fixar du det! Lycka till!

Hej o varmt välkommen hit!

Hej o varmt välkommen hit! Det är mkt du varit med om, det måste ha varit otroligt tufft. Att du går upp så jättemkt i vikt måste ju bero på något, kanske det finns något som kan förhindra det förutom att äta extra bra o röra på sig extra mkt. Jag hoppas du har bra stöd. Stämmer det att du rökte 50 om dan som det står på din ruta? Jag undrar eftersom det står lite annorlunda i loggen här. Det är ju i såfall en otrolig omställning. Jag hoppas du ska känna dig hemma här. Här kan du få bra stöd o känna att du inte är ensam. Vi är många som kämpar! Ta till alla knep du kan! Läs o skriv o gör allt utom att röka! Lycka till kram Roxy

Sista tiden har det nog varit

Sista tiden har det nog varit tre paket tobak i veckan, det är inte klokt. Alltså paket tobak, inte paket cigg. Just nu växlar jag mellan att läsa Easy Way och att plugga behandligsteorier inom missbrukarvård, för det här är tungt drogmissbruk.
Har Zonnic till hjälp.

Beklagar din sorg och förlust

Beklagar din sorg och förlust av dina anhöriga.Du sökte nog tröst på ett eller annat sätt dvs i tobaken.
Har också haft det kämpigt med sorg och förlust de senaste åren.Och man hittar ju som sagt ursäkter också för att ta sig en cigg för att efteråt må ännu sämre.
Du och vi andra är värda att få må bra .Ta en dag i taget!Kram

Å Totto Vi står vid ett

Å Totto

Vi står vid ett vägval. Ska vi stötta varandra.?
Inte roligt längre.
Fördelar att röka 0
Nackdelar . Värdelös hälsa.
Begränsade möjligheter.
Duktigt med bara zonnic.
Jag har plåster som lugnar mig.
Vi hörs och meddelar förbättringar vi ser och känner.
Kram

Jag har lunginflammation men

Jag har lunginflammation men läkaren säger jag ska röra mig
Jobbar och går saaakta.
Fick penicillin igår.
Jobbigast är nätterna.
Vilken hjälp fick du på sjukhuset ?
Läkaren säger att mina lungproblem och katarr är en del av
Koldiagnos.
Mvh Annika

Tack för välkomnandet

Tack för välkomnandet systrar! Nu börjar känna mig lite bättre, lunginflammation är inte att leka med ska jag säga.

Hej Annika! Stötta och

Hej Annika! Stötta och hjälpa, det är väl vad forum är till för! Självklart! Men jag har valt min väg, det är slutrökt. Att fundera på att fortsätta röka efter en lunginflammation är lika korkat som en alkoholist som funderar på att fortsätta med sprit efter bukspottkörtelinflammation. Det går liksom inte.
Jag kom in till sjukhus för att jag hade så hög feber, över 40 grader, men hade inte börjat hosta så först trodde de att jag hade hjärnhinneinflammation, massor av provtagning, sen började jag hosta och då blev det röntgen i ett par omgångar. Intravenöst penicillin. Jag var hemma efter två dygn, knappt. Med penicillintabletter och hostdämpande att ta till natten.
Visst ska man vara uppe och röra på sig när man orkar och helst inte ligga alls, mer än när man sover. Man måste hjälpa lungorna för att de ska bli friska! Det var bland annat därför jag ville hem, här kan jag lufsa runt i huset och trägårn och pyssla med vad jag orkar. Jag är sjukskriven i två veckor och ska på ny röntgen om två månader.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se