sista rökardagen...

Igår rökte jag 20 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

jaha, nu närmar sig det datum då jag ska upphöra med rökningen.
i början av sommaren tog jag beslutet att jag skulle sluta röka den första september. och det är alltså imorgon...
jag har sällskap av min kära syster, jag hoppas iallafall det. om hon inte har ändrat sig!!
jag har alltså rökt i trettio år, så det är verkligen jög tid att sluta med den ovanan. jag kan egentligen inte begripa varför jag började, jag var ca 18-19 år då. jag hade alltså klarat av högstadie- och gymnasieåren utan att föja med de andra till rökrutan.
sen började jag, men det måste varit så att jag började med att feströka. jag minns faktiskt inte, det är ju några år sedan.
jag vet att det kommer att bli tufft, men ska troligtvis inhandla någon sorts hjälpmedel på apoteket. plåster blir det nog.
använde dessa vid ett tidigare slutarökaförsök, för ganska många år sedan nu. det enda jag minns är att jag drömde väldigt konstiga drömmar av dem. använde plåster dygnet runt eftersom jag brukar vara röksugen direkt på morgonen
någon annan som gjort den erfarenheten av plåster?
jag har även tidigare provat nikotintuggummi, men jag spyr nästan av dem. de smakar så fruktansvärt illa!! sen tror jag inte att min känsliga mage klarar av dem.
så ni som läser detta; håll tummarna för att jag ska fixa det här nu. varken min kropp eller ekonomi klarar av ett fortsatt liv med rökningen.
nu får det faktiskt vara slut!!
jag vill inte göda dessa tobaksbolag längre.
alltså
imorgon är den första dagen av resten av mitt liv.
eller hur?
sköt om er alla

Kommentarer

Välkommen och grattis till

Välkommen och grattis till ditt beslut. Du har hamnat rätt som loggat in på denna sajt där vi alla kämpar på med rökfriheten som gemensamt mål. Själv använder jag Champix men det finns de som tar hjälp av plåster och sugtabletter. Har du varit i kontakt med Sluta-Rökalinjen de kan allt på området, om inte så ring dem. Bra också at logga in här och läsa vad vi andra erfarit (t.ex. om du är inloggad och klickar på min signatur så kommer du til mina logganteckningar). Skriv av dig när det är motigt och j...igt och likaså när det går bättre, använd sajten när röksuget sätter in men håll fast vid ditt bästa beslut, det att bli rökfri. Lycka till och massor av pepp! /Lucky-Lucy

tack för de uppmuntrande

tack för de uppmuntrande orden!!
ja, jag känner att det är bra att jag har hittat den här sidan, kan vara bra att logga in och få stöd o peppning när det behövs, och jag är säker på att det kommer att behövas...:-))
ha en skön kväll!
sigrid

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se