Laser Fortsättning

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Okej, då var jag och fick min laser i går, och jag rökade så klart ända in i det sista och mer än vanligt dessutom, men det gör dom flesta sa han. Hur som helst så kom jag in och fick lite information först. Sen fick jag lägga mej på en brits med glasögon på och musik i bakgrunden. Ganska avslappnande och skönt tyckte jag. Under tiden jag låg där så var jag helt avslappnad, men ett par gånger kom jag på mej med att tänka typ att, ja men när detta är klart ska jag röka typ....för det är ju så man gör. MEN DET GJORDE JAG JU INTE. Jag hade nog absolut kunna gjort det då det är min vana så att säga, men saken är den att det gjorde jag inte eftersom att jag kände inte ett enda sug efter en cigg vilket gjorde att jag sa till mej själv att nu så är det dags. Jag rökte min sista cigg ca 12 på förmiddagen i går och har inte fortfarande rökt. Vaknat några gånger i natt som vanligt och då brukar jag ju gå upp och röka men tänkte att nej det gör jag ju inte nu, och röksugen var jag inte heller och är fortfarande inte.
Blev lite besviken när jag vaknade i morse och ändå hade svårt med andningen och inhalerade. Det var ju så klart inte lika illa som det kan vara, men även fast jag har KOL så hoppas jag inte att jag är just här i detta stadiet nu så jag kommer fortsätta att vara i samma andning utan att det lättar något.
För att nu återgå till själva Laserbehadlingen så läste jag ju och forska massor i det innan. Nästan varenda människa skrev att gud vad bra det var, och "när jag kom ut därifrån såg jag någon som rökte men kände inget"...och inga abstinensbesvär.
Nu säger jag då som själv varit där. Stämmer: Man är INTE röksugen alls vilket är jätteskönt, och inga abstinens som yrsel eller andra saker, MEN...det är ju inte så att man för den saken skulle glömmer att cigaretterna finns. Det trodde nog jag på nåt vis löjjligt nog, fast självklart inte. Han sa också till mej att man får faktiskt själv hjälpa till i detta också då det är mycket psykiskt...som vanan att röka vid olika tillfällen osv. Han tyckte också att det kanske var bra att skaffa sej någon hobby i stället osv. Jag tänker på mina cigg titt som tätt här, men som sagt röksugen är jag inte.
Är ju bara inne på andra dagen nu men känns så jäkla underbart på något vis. Skulle jag få det jobbigt så har jag också rätt att komma tillbaka för en behandling till som ingår i priset inom ett år. Behandlingen håller i ca 3 månader. Men hur som helst så ska jag klara detta nu. Det är liksom bara så. Jag får nu sätta mej med min smyckestillverkning igen, kanske börja röra på mej lite mer osv men man kan inte ta allt på en gång. Men jag kan verkligen rekommendera detta för er som inte klarar det själva..även om jag just gjorde det, men hade det inte funkat hade jag rökt redan i går, för det är sådan jag varit senaste året typ.
Ha en bra dag allihopa och grattis till mej själv

Kommentarer

Jag önskar dig välkommen hit

Jag önskar dig välkommen hit o all lycka till! Det gäller att verkligen bestämma sig o aldrig ta ett endaste bloss till. Man får ta till sina knep o trix för att ta sig igenom. Om du läser loggarna här så finns massor av bra info. Jag hoppas du har bra kontakt med läkare angående din kol o rökstopp. Det kan ju vara så att förbättringarna dröjer lite? Ta hand om dig nu, kämpa på o unna dig något extra nu när du är så duktig! Det kommer att gå upp o ned detta men häng bara i så kommer det gå bra. Kramar Roxy

Ps. Angående laser så funkade det inte särskilt bra för mig. Bara första dagen det satt i typ, sen var det ingen större skillnad från när jag slutat utan. Men så är det ju tack o lov inte för dig. Tänkte bara om någon annan läste att det kan vara bra att höra olika erfarenheter.

Okej Roxy. Kan förstå lite

Okej Roxy.

Kan förstå lite vad du menar det. Jag kände inte på något vis något speciellt efter jag fick laser, men skillnaden var att jag inte kände mej röksugen, så vaksam måste man ju vara. I går t ex blev jag så upprörd över min bror att jag rökade 2 st vilket känns för jävligt, så nu hoppas jag inte det sabbat något. Man får ju gå tillbaka en gång till gratis inom tt år, och det kommer jag att göra oavsettt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se