Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Att söka på loggen

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

När jag såg Gesines sista inlägg om att bli Gigant efter 1000 dagar. Så började jag fundera hur var det nu när blev man lysande, var det efter ett år eller?. -Hmm, synd att det inte finns en sök funktion på loggen.

...Inte? Jovisst kan man söka på loggen. Gör så här, gå till den sökmotor du brukar anända. Skriv i sökfältet vad du vill söka efter till exempel Lysande följt av site:logg.slutarokalinjen.org

Kommentarer

Där ser man, den som

Där ser man, den som verkligen VILL, den lyckas. När jag kläckte idén om lysande, giganter och annat fånigt visste jag ännu inte att det var en sådan skillnad mellan en som inte röker och en ickerökare. För somliga tar det bara ett år, experterna säger att det tar två år. För sådana lättsinniga typer som jag, som bara leker hela tiden med olika möjligheter räcker inte ens 1000 dagar. Att hålla sig nikotinfri - det är inte så svårt inom en överskådlig tid. Värre är det att säga - aldrig mera. Det klarar inte jag, bara vissa perioder, men sedan tänker jag igen - hm, varför inte? Jag ville ju så gärna bli en gigant. Om 5 dagar är jag det - och? Eine rauchende Gigantin- wie lustig ist dass denn? Ha det så bra, PEB!

Gesine, Jag anade tyvärr just

Gesine,
Jag anade tyvärr just detta
Leider kann ich dich verstehen und es macht mir Angst. Wenn es unbedingt sein muss, setzt dir mindestens eine absolute Grenze, nicht mehr als...und Zigaretten sind tabu..im Winter is es absolut verboten und was weiss ich.

....och du stanna på något sätt. Det finns ett liv efter loggen här.

En gräns har jag alltid haft

En gräns har jag alltid haft - alltid under 15. Att röka varje dag kommer inte på frågan.Jag tycker det är klart positivt att aldrig behöva tänka på att ha cig hemma eller med mig. Det känns bra att veta att jag definitivt inte behöver röka, varken nu eller imorgon eller någon annan dag. På det viset har jag helt klart kommit ifrån nikotinet. Att ta till cig för att dämpa negativa känslor känns befängt. Att röka för att minska stress är löjligt, känner jag att jag håller på att öka tempot för mycket, taggar jag ner istället och blir extra långsam. På sätt och vis är jag alltså redan helt bortkopplad från rökningen - men.... Jag vill bestämma själv. Nu har jag bestämt att jag inte röker ett visst antal dagar och det har ju gått bra. Jag tror jag är helt kapabel att röka några dagar - t.ex. en ask - och sedan vara rökfri i t.ex. 2-3 veckor.
Allt skall vara möjligt och inget skall vara förbjudet, jag är inte rädd för att bli rökare igen, alltså blir jag inte det. Jag kanske inte ens tycker om att röka längre - men det får jag se när jag testar i tre månader. Skulle jag inte kunna/vilja hålla mig till min egen överenskommelse är det dags för ett nytt rökfritt år. Hm, klingt gut, aber irgendwo ist sicher der Haken dran, ich sehe ihn nur nicht.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se