Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Två år ikväll. Jag bjuder på tårta!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Den 22 juli 2014 på kvällen, fimpade jag efter ett stort antal misslyckade försök att sluta röka. Det var egentligen det som var problemet, jag hade bara försökt tidigare. Den här gången bestämde jag mig för att nu var det färdigrökt och att oavsett hur jag skulle må så skulle jag inte röka. Mina försök hade dock lärt mig lite om hur det skulle bli de kommande dagarna, så jag var rätt förberedd. Hade läst en hel del här på bloggen, Allen Carrs bok och mer på webben.

Efter den första abstinensen gått över for vi på semester och allt gick bra och över förväntan. Läs gärna om min resa här på bloggen om du vill. Första tiden är berg- och dalbana och den ena dagen är inte lik den andra. Men jag satsade på att känna och uppleva befrielse. Glädjen av att ha blivit befriad och utsläppt från mitt fängelse som sakta höll på att ta livet av mig. Den känslan var starkare än alla tankar på skitig rök. Jag tittade på rökarna och tänkte att ”jag slipper, tack”.

Tiden går och det lugnar ner sig i känslorna och hjärnspökena. Ett år var stort, nästan ouppnåeligt. Och idag har det gått ett år till. Fantastiskt. Jag har besparat kroppen över 105.000 smutsiga halsbloss och fått över 2.000 timmar över till annat än att röka. Och sparat över 40.000 kr. Lägg till min älskade som firade ett år rökfri för några dagar sedan så har vi sparat 60.000 kr. Och vi mår så mycket bättre. Vi har t o m investerat i en ny husbil och haft en underbar upptäckarresa nere i Kroatien och Slovenien i sommar. Livet är gott.

Utan alla erfarenheter som finns i bloggarna här på Sluta röka linjen och det starka stöd som vi gav varandra så hade jag inte klarat det. Beroendekungen hade med all sannolikhet överlistat mig. Jag har haft ett par snedtramp ner i diket, men bestämde mig för att jag inte ville gå tillbaka och bli heltidsrökare igen, så de gick över snabbt. (Läs mer)

Stort tack alla som hjälpte och peppade mig. Jag är en mycket glad, nöjd och tacksam icke-rökare idag. Att sluta röka är en resa som börjar med ett steg. Sedan tar man ett beslut varje morgon att inte röka idag. Och sedan ännu ett nästa dag… Och när den luringen dyker upp så slår man snabbt bort tankarna och ersätter det med tacksamhet och glädje för att man faktiskt inte måste eller behöver röka. Lev i lösningen och inte i problemet brukade vi säga. Det fungerar. Heja alla som fimpat. Vi är vinnarna!

Kommentarer

Va trevligt att se dig här :)

Va trevligt att se dig här :) och ett stort grattis till dina 2 år :)

Grattis till din bedrift!

Grattis till din bedrift! Härlig läsning du bjuder på! Jag är ju bara i början på min resa men hoppas på att mina tankar, liksom dina, att sluta röka och inte prova sluta gör verkan. :)

Stort grattis :)

Stort grattis :)

Juli 2014 - visst kommer jag

Juli 2014 - visst kommer jag ihåg det! Jag satt i båten och dök ner i havet för att bli kvitt röktankar och du var i trakterna som nybliven interökare. Skillnaden såhär två år senare är bara - du blev interökare på riktigt och jag blev bara en som inte röker. jag saknar den där inre övertygelsen, jag röker inte för att jag kan låta bli, men jag skulle lika gärna kunna röka lite då och då. Ha det så bra, Cignot!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se