Effekt

Igår rökte jag 17 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Äntligen börjar jag känna någon effekt av Champix, förutom illamåendet förstås...Igår "missade" jag en morroncigg, idag ciggen efter morronfikat - utan att jag gjorde något medvetet val. Det blev inget sug helt enkelt. Nästa torsdag är det stopp och det känns helt lugnt. Lugnt verkar det däremot inte vara på vissa ställen här. Jag tycker inte det var rätt att ta kontakt med någon annan rent privat på det sätt som gjorts. Men jag har förståelse för det! Man kommer så nära en del människor här och blir ofta mycket berörd. Jag har själv både skrattat och gråtit med andra. Och som någon annan skrev: det här med att sluta röka blir också en känslomässig resa, man dövar känslor med tobak ungefär som med andra droger. När en alkoholist blir nykter pratar man om "rosa moln". Man blir så överlycklig att man blir nykter så man är inte riktigt "klok". Och jag tror det blir samma sak här, man blir lätt euforisk när man blir rökfri. Och då är man inte så omdömesgill som man normalt sett är.
Det är bra att man inte kan leta upp varandra privat via den här sidan längre. Om man vill ha en privat kontakt går det att lösa ändå - under förutsättning att bägge vill förstås!
Hoppas ni som påverkas av det här strulet ändå håller er rökfria!

Kommentarer

Tack för din kommentar :)

Tack för din kommentar :) Ja vi är alla här för att hjälpa varandra. Positiva tankar slår bort benen på de negativa. Och har man svårt att acceptera ett liv utan cigg så kan man alltid säga till sig själv..."När jag blir 90 ska jag börja röka, igen!" Hahaha... förstår du tankebanan? Håller tummarna för dig.

Tjingeling

Mycket kloka ord. Lycka till

Mycket kloka ord. Lycka till med allt, håller tummarna!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se