Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Första dagen som rökfri avklarad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej! I söndags kl 23.00 rökte jag min sista cigg. Första rökfria dygnet är därmed avklarat och jag är inne på dag nummer 2. Så här i efterhand var kanske valet att sluta röka mitt i sommaren inte det bästa. Det kommer bli en ordentlig utmaning med alla grillkvällar, sommarfester, utlandsresa och tråkiga timmar i solstolen som ska överlevas utan ciggen. Men jag kände att varför ska jag dra ut på det till hösten. Rätt tillfälle kommer aldrig att komma och klarar jag sommaren så klarar jag allt.

Sist jag var rökfri var i höstas i 3 månader men började igen i januari pga att jag hittade ett oöppnat paket på Konsum och dum som jag var så tog jag med det hem och rökte upp det sen var man fast igen. Men nu är det dags igen. Min kropp orkar inte röka mer. Jag orkar inte röka mer. Samtidigt är jag livrädd och vill inget hellre än att blossa mig igenom hela sommaren.

Första dagen gick ganska bra. Är ovanligt trött och har ständigt en lätt huvudvärk och hjärtklappning till och från. Solen skiner ute men jag håller mig mest inne för att minska röksuget vilket är lite tråkigt. Försöker att hålla mig ständigt sysselsatt för att tänka på annat. Känns som att jag håller på att bli sjuk vilket alltid händer när jag ska sluta, näsan rinner och jag börjar få ont i halsen.

Kramar

Kommentarer

Stort grattis till början på

Stort grattis till början på ditt nya liv o välkommen hit! Hoppas att du ska känna dig hemma här o känna att loggen är en hjälp i nöd o lust. Jag tror själv att det kan finnas många fördelar med att sluta på sommaren. Tex semester, inte lika tungt o tråkigt som vintern etc. Kram o lycka till!

Hälsar dig också välkommen

Hälsar dig också välkommen att både läsa och att skriva av dig :) För mig är sluta-röka-linjen verkligen en livlina. Lycka till på din resa!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se