Sjunde dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det sista dygnet innan jag når 1-veckasmärket pågår! Jag har befunnit mig hos en väninna, med sambo inte långt härifrån, icke-rökare. Jag mår toppen. Men jag har suttit i solen och blivit tämligen röd. Fortsätter solen nu, blir det solskyddsfaktor på armar och så får jag plocka fram medel för att skydda ansiktet också. Jaja, det är årstidsbundna problem och jag älskar sol och värme.

Förutom illamåendet fungerar Champix bra. Men jag mådde riktigt illa i morse. Får se om jag måste halvera dosen/dag. Vi får se. Men röka tänker jag ju inte göra. Den första veckan är den absolut jobbigaste. Den behöver jag aldrig göra om igen, så länge jag inte röker!

Hoppas ni alla har det bra! <3

Kommentarer

De sista timmarna på sjunde

De sista timmarna på sjunde dygnet pågår.
Jag är inflammerad i munnen och funderar om det är Champix eller om det är astmamedicinerna. Det står som en biverkan på Champix. Jag kommer nog att dra mig bort från Champix om det ger sådana biverkningar på mig, men jag kommer inte att släppa rökstoppet nu, det är ett som är säkert.

Jag är inte direkt röksugen och idag var faktiskt inte första tanken "jag ska gå ut och röka". :) Cigaretterna når tankarna men mer på avstånd nu. Jag är faktiskt hungrig så här på morgonen. Nu behöver jag strukturera upp en vardag utan rökning och med ökad fysisk aktivitet för att inte gå upp för mycket i vikt. Dags för hälsosamma vanor.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se