Sjätte dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Vissa graderingar i skalan beror på hur man definierar begrepp som t.ex. "nikotinsug" - är det nikotinsug när tankarna kommer att jag vill ta ett bloss, köpa cigg och ta en, eller är det vanetanker snarare än själva nikotinsuget. Egentligen definierar jag nog det fysiologiska som nikotinsug och tankarna som vad de är - tankar som kan vara relativt automatiska och när det kommer till att vilja röka negativa. Men ändå har jag markerat "mycket lite" på nikotinsug (inte inget). Detta eftersom det fysiologiska suget är kopplat till tanken. Men jag känner faktiskt inget fysiologiskt sug efter varken nikotin eller grå stickande rök. (inte nu - det kommer att komma under resans gång - troligen). Just nu sitter jag ute i solen, hör en ringklocka på en cykel och fåglar som kvittrar och bilar som åker. Det är sommarvarmt på min altan. Jag har en askkopp med min dotters (och hennes väninnas) fimpar i och har inte alls lust att röka. Jag vill känna doften, jag vill kunna andas in vårdoften. Jag vill känna lugnet.

Skriver vidare i kommentarer sedan ...

Kommentarer

Min rökavvänjare ringde nyss.

Min rökavvänjare ringde nyss. Bra sjuksköterska. Men det märktes på en gång första besöket jag var hos henne, att hon blev osäker på sig själv, när hon förstod att jag går den utbildning jag gör (inklusive kurser i KBT). Hon ringer om en månad igen och kollar läget. Säkrast att hålla sig rökfri ;-).

Skall man veta vad KBT är?

Skall man veta vad KBT är?

Kognitiv beteendeterapi

Kognitiv beteendeterapi (terapiform) - *förlåt*

Det verkar ju passa alldeles

Det verkar ju passa alldeles perfekt. Terapera dig själv

Jo då ... det gör jag ...

Jo då ... det gör jag ... :-)

Vaknar upp till de sista

Vaknar upp till de sista timmarna på det sjätte dygnet och kommer under dagen att inleda det sjunde dygnet. Jag firar alltså en vecka i morgon kl 11.30. Jag mår illa av Champix:en. På morgonen är det värst. Men den fungerar mot nikotinsuget. Det verkar dock inte bli bättre för varje dag. Utan sämre. Hoppas att det går över snart ...

Icke-Rökandes går dock bra! Ja ... jag vaknade upp med samma tanke som igår idag också, men de passerar snabbt. Jag sov lite oroligt inatt. Vaknade 3.30, sedan 4.30 och sedan låg jag vaken en stund och somnade sen - vaknade vid 7. Vet att mina sömnvanor brukar förändras efter rökstopp, så inget alarmerande. Just nu - morgonkaffet och försöka motivera mig att skriva inlämningsuppgift. Tror det bara blir till att bestämma sig. Skriver i nytt inlägg nästa gång under em.

Läser vi möjligtvis samma

Läser vi möjligtvis samma program? (Psykolog programmet?) Tänkte bara då du skriver om att du läser kurser inom KBT :)

Grymt jobbat med rökfriheten, visst känns det fantastiskt!

Endagitaget - ja :) och ja

Endagitaget - ja :) och ja -det känns fantastiskt!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se