Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

En fråga!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Nu måste jag fråga om en riktigt skum sak. Igår började det klia på hela kroppen. Jag har ju inget nikotinersättningsmedel som jag kan sätta det i samband med. Har kliat och "bränts" på kroppen hela natten, har knappt sovit. Är det någon som har varit med om det? Antingen har jag fått en allergi eller så håller huden på att göra något riktigt skumt. Tror ni man kan sätta det i samband med rökstopp? Är för övrigt inne på sista dagen på 3:e veckan och det börjar kännas riktigt bra, men fortfarande gäller att hålla igång så mycket som möjligt för att inte tänka på den äckliga rökningen. Men nu går det faktiskt att sitta längre perioder och komma på att man inte har tänkt på cigg på länge, så det går ju åt rätt håll.
Ha det gott alla!

Kommentarer

Du äter inte Zyban eller

Du äter inte Zyban eller Champix? Eller något annat läkemedel? Det låter som nässelfeber, alltså en allergireaktion på något i din omgivning. Mat, pälsdjur, getinstick, hästar, läkemedel ja massor. Men man kan inte få en allergisk reaktion av nikotinbrist. Det fiinns receptfria antihistamintabletter på apoteket som du kan ta. Men om du får klåda i halsen eller munnen, omedelbart sjukhus. Ha det så bra, hoppas det har gått över nu.

Hejsan Jag har 3 veckor nu

Hejsan
Jag har 3 veckor nu utan cigg och det kliar på mig också mest haka och hals. Har ont i lederna på fingrarna. Äter champix. Tror att det är kroppens sätt att göra sig av med all skit.

Kram

Carina s. Beträffande din

Carina s. Beträffande din klåda kan det vara en allergireaktion på Champix, ring slutarökatanten eller slutarökalinjen. Lederna får man stå ut med eftersom det beror på ökad blodcirkulation när man slutar röka. Man kan få lite dålig hy också , men man ska INTE få klåda av att sluta med cig.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se