Tredje dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Alltså so far .... går tredje dygnet väldigt bra! Ja, jag har haft fler sådana där automatiska tankar. En del som bara är lätta att låta bli att låta landa. Andra som jag har fått ge ett varv och sedan låta gå som varit lite smått negativa. Men det har inte varit några svårigheter alls och jag som brukar få bråka en hel del. ;-) Ja, jag kan ju inte säga att jag saknar "bråkandet". :-) Men samtidigt gäller det att komma ihåg att det beror på att jag nu unnar mig ett ganska kostsamt läkemedel. Annars hade jag fått hålla ut genom de jobbiga tankarna. Dessa tankar kan komma och gå ändå förr eller senare. Men just nu blir det till min hjälp att rida med. Jag märker fortfarande att det faktiskt är ett aktivt beslut att jag väljer idag att inte röka. Precis som det alltid har varit ett aktivt beslut att röka. Det gäller att komma ihåg det när det dyker upp situationer.

So far ... so good. Jag är glad att jag idag är en icke-rökare. Det kan ta lite tid innan man definierar sig som sådan i känsla, men jag röker inte och därmed är jag en icke-rökare.

Kommentarer

Så där .. det är dags att gå

Så där .. det är dags att gå och sova om en kortis. Jag ska bara få i mig något för att motverka det lilla illamående jag får av Champix. Sedan är det sängen för mig. Just nu har jag varit rökfri 2 dygn, 10 timmar och 15 minuter. Det är bra!
kram på er och fortsätt röfrihetståget!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se