Champix dag 7

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har 6 cigaretter kvar som jag inte känner någon jättestor lust att röka egentligen - det ger som ingen "belöning". Det är mer ett väldigt tydligt och aktivt val: "jag har cigaretter kvar, därför går jag ut och röker". Vad är då poängen liksom? Idag är en sådan där dag då minnet onekligen går 18 år tillbaka i tiden då jag hittade min son Rasmus (femte barnet) död i sin säng. Minnet går även tillbaka ett år då det var begravning för min far idag för ett år sedan. Idag är egentligen en BRA dag att välja LIVET och påbörja resan som icke-rökare i repris! Just för att det finns en symbolik där.

Kommentarer

Nu har jag en cigarett kvar

Nu har jag en cigarett kvar och har kraschat 3 cigaretter efter att ha insett att det kommer att ta en otrolig tid att röka upp mängden cigaretter. Nyttig upplevelse, att i princip behöva säga till sig själv "nu ska du gå ut och röka trots att du inte är röksugen för att cigaretterna ska ta slut." Den sista cigaretten tillägnas den sista cigaretten i mitt liv och avslutas med tömning av fimpar som ska bort från altanerna. Den sista cigaretten tillägnas, min son, min far, min svärmor, min svärfar och fatsikt min levande mamma som lider av astma/KOL/har haft cancer. Den sista cigaretten tillägnas LIVET och min framtid.

Då var sista cigaretten rökt

Då var sista cigaretten rökt och fimpar och cigaretter finns inte kvar. Resan kan börja!

Du har så rätt. Välkommen

Du har så rätt.
Välkommen ombord!!!

4 och en halv timme rökfritt.

4 och en halv timme rökfritt. Trots att jag varit ute med maken (icke-rökare) och min dotter (som röker) och varit i närheden när hon rökte, så är jag rökfri. Det är lite mer beslutsamhet i denna dam just nu!!! Härligt! Då tar jag väl typ - 4 och en halv timma till då (sedan blir det ju 9 till)!

Stort grattis till ditt

Stort grattis till ditt beslut o nya liv! Jag tror på dig! Kram

Snart uppnått 11 rökfria

Snart uppnått 11 rökfria timmar och det går faktiskt relativt smärtfritt ändå!!! Ser på avslutningen på Let's Dance och sedan blir det sova sängen. Fortsätt kämpa alla. Lugnt så här på fredagkvällen på loggen.

Beklagar de stora sorger du

Beklagar de stora sorger du bär på, stort lycka till.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se