....

Humör nu: Mycket dåligt .

Ja, detta höll ju länge.

Rökte igår på kvällen då jag kände mig så totalt omotiverad och intalade mig själv att om jag känner så här redan första dagen kommer jag inte klara av de kommande dagarna då jag helt enkelt inte är tillräckligt motiverad. Det är så sjukt svårt för jag vill verkligen sluta röka men ändå har jag inte tillräckligt med motivation. Vet inte vad jag ska göra. Har en sådan stressig period just nu och en depression som börjar smyga sig på igen så kanske det är därför det är svårt att ta tag i detta just nu, samtidigt som jag vet att det "aldrig" finns ett bra tillfälle för att man alltid kommer att kunna hitta ursäkter för att få röka.

Varför ska det vara så fruktansvärt svårt att sluta röka och hålla kvar motivationen ? :(

Behövde skriva av mig. Orkar inte sätta något nytt datum just nu då jag inte har tillräckligt med motivation men fortsätter att följa alla kämpar här!

Kram på er

Kommentarer

Jag förstår dig. Det är inte

Jag förstår dig. Det är inte konstigt hur du känner, jag kan sätta mig in i det. Det jag skulle råda dig är att när du känner dig redo sätta ett sluta röka datum en bra bit längre fram så att du hinner förbereda dig ordentligt på alla sätt du kan både praktiskt (hur du ska lägga upp de närmaste dagarna, vad du ska göra vid sug osv) men också mentalt (där du verkligen en gång för alla bestämt dig att "Nu! Nu gäller det, en gång för alla"). Det och att kontakta en sluta röka coach som kan hjälpa dig på det sätt du behöver. Du kanske också behöver kontakta någon angående din depression om du inte redan har det. Under tiden fram tills du slutat gör du klokt i att följa loggen precis som du skriver, det hjälper dig att hålla kontakt med din grundmotivation att sluta. Skriv också gärna ibland, det kan också vara till hjälp. Önskar dig all lycka till! Ge inte upp!

Jag vet vad du nu går igenom,

Jag vet vad du nu går igenom, men jag hoppas du hittar tillbaka till motivationen
igen För det verkar ju som att du också tycker att du rökt färdigt
Jag läste vad Roxy skrev Det var som jag hade skrivit det Så
jag hoppas du läser hennes komentar Hon tog orden ur min mun

Önskar dig lycka till

P.S. Skriv av dig här det är bara bra om man är lite orolig
när man vet att det blir jobbigt Här finns folk som stöttar D.S.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se