Förberedelse

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Känner mig helt lugn inför rökstoppet den 4 september, nästan oroväckande lugn....kan det bero på att jag fortfarande röker som vanligt?? Är inne på dag 4 med Champix så det har väl inte hunnit hända så mycket ännu. Men jag börjar tycka att det smakar illa i munnen när jag röker. Och smaken sitter i länge. Jag tror att jag ska börja förbereda mig lite mer strukturerat. Att verkligen fundera över vad som hände förra gången och vilka mina högrisksituationer var. En minns jag speciellt - vid 3-tiden på eftermiddagen - då var jag ensam kvar på jobbet, ingen såg mej, jag kunde smita iväg och köpa cigg när jag ville. Och det gjorde jag ibland - och åkte tillbaka såklart. Nu är min situation på jobbet annorlunda, arbetar ensam för det mesta. Lite orolig är jag för hur jag ska tackla det. Jag får plocka fram alla gamla tips - gå runt huset, ta inte med pengar, drick vatten, ät frukt, logga in här, gå på biblioteket (det kom jag på just nu, där får man ju inte röka!), leta på YouTube efter mysig musik, osv. Det här låter väl bra? Tror nog jag fixar det här.
Kram och hoppas alla ni andra fixar det också!
Kram
Lena

Kommentarer

Man brukar säga klok som en

Man brukar säga klok som en pudel, men jag ska hädanefter säga klok som Lena!! Dina förberedelser är mycket noga, du verkar ha tänkt på allt. Jag har nämligen alltid sagt att i hela slutaräkaprocessen är just förberedelserna det viktigaste! Både praktiska och mentala. Men alla håller inte med om det.
Den här gången kommer du att greja det, det känns så. Lycka till

PS*: Jag såg en havsörn i

PS*: Jag såg en havsörn i dag när vi gick i land på en ö. Sen när vi satt och fikade, vi var väl sammanlagt ett tiotal personer utspridda på klipporna, kommer det en border-collie spatserande. Han gick direkt fram till mig och tittade på mig. Jag satt och pratade och klappade honom säkert i tio minuter innan hans stressade husse kom. Jag har sett honom förut på ön och beundrat honom på avstånd. (hunden alltså inte husse). Ja, så var en del av min dag, bra alltså DS

Bra att du gör den här

Bra att du gör den här riskanalysen. jag tror den är jätteviktig för när apstinensen sätter in kan man bara tänka kortsiktiga tankar, och då gäller det att veta hur vägen är utstakad så att man direkt kan känna igen fällorna. jag hade själv egentligen bara en (och jag trillade dit gång på gång på samma sätt). När jag varit duktig en tid säg 2-3 veckor gjorde jag mig fullständigt omöjlig ihop med min man, så han blev arg på mig (med all rätt - jag var en riktig bråkstake) och då stegade jag med mycket bestämda steg i väg och köpte cigg. Rökte som en iller, försvarade mig själv med att "om inte han hade varit så dum så hade jag inte....". väldigt vuxet!!! Slutade igen dagen därpå för att upprepa proceduren nästa helg. och så höll det på tills jag gav upp och började röka på heltid igen.
Den här gången som är helt annorlunda mot alla andra gånger på alla sätt, var det på väg att hända 3 helgen men när jag kom på mig själv med att försöka mucka gräl för att sedan få lov att gå och köpa cigg blev jag full i skratt och sa bara till mig själv: nähä du så ska vi inte ha det mer. Det är en av anledningarna till att jag absolut inte kan ha några cigg hemma. Jag hoppas verkligen du klarar dig denna gången och inte gör om misstagen från i våras. Många lycka-till-kramar Laureen. och nä röker gör vi INTE!!!!

Klart att du klarar det här

Klart att du klarar det här själv så använde jag plåster och en surrogatcigg som jag fick på Apoteket ett munstycke det har funkat kanon för mig. Det här klarar du galant.

Ett bra tänk och oj vilken

Ett bra tänk och oj vilken fördel du egentligen har här. Nu vet du var många fällor finns och du vet också att du ju vill slippa röka mer, klart att du klarar det. Från min Champixhorisont kan jag berätta att man slipper inte helt och hållet röksugsug men det viktiga är bara att förstå att de går över ganska fort. Sen kan de förstås variera i styrka men man lär sig att känna igen och kan möta med olika strategier. På ett sätt bra att du jobbar själv så kan du t.ex jubla högt, hojta, joddla eller gasta på alla språk du kan hur enkelt det egentligen går. Eller obekymrat fräsa till och skrämma iväg nicco-monstret. Vet inte om du har hört det förr men Allen Carr säger nåt i stil med att "Det är inte svårt att sluta röka, det svåraste är att låta bli att tända nästa...."
Det klarar du! Pepp-och kämpa-kram! /Lucky-Lucy

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se