Sicken miss!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Missade totalt att logga in igår och fira 500 dagars rökfrihet. Får fira 501 istället och det passar bättre då det faktiskt är fredag! Anledningen till missen är att nikotinets betydelse i mitt liv är nu nästan nere på noll. Förut kretsade precis allt kring rökningen. All planering gick ut på att få in nästa rökpaus. På eftermiddagarna kollade man i paketet om ciggen skulle räcka hela kvällen och nästa morgon. Jag var tvungen att alltid ha minst tre stycken på morgonen innan jag kunde ta mig till första öppna bensinmack. Jag vet inte hur många gånger jag fått använda brödrosten när tändarna tagit slut till exempel. Jag rökte väl en cig var 45:e minut ungefär.

Numera är livet väldigt mycket enklare. Det är skönt att kunna ligga hemma i soffan och kolla nån film utan att en enda tanke går till att ha koll på klockan för att affären stänger snart. Känns skönt att kunna se hela filmen utan att behöva gå ut fr en rökpaus!

Jag kommer fortfarande ihåg hur grymt jobbigt det var i början, första tre dygnen låg jag ju nästan hemma och skakade. Sen blev det gradvis lättare, mycket tack vare en himla massa människor här på loggen. Så ni som nu är i början på ert nya rökfria liv - häng kvar här och ge inte upp, det blir bättre med tiden!

Kommentarer

Hipp hipp hurra!! 501 dagar

Hipp hipp hurra!! 501 dagar är ju massivt, ser fram emot att kunna göra ett liknande inlägg själv (om 480 dagar). Och jag tror att det är bra att fortsätta försöka komma ihåg vägen bort från rökningen lika väl som hur styrd man var och hur mycket fokus som lades på något man klarar sig så mycket bättre utan. Denna frihet! Ut och njut av den denna härliga fredag :)

Halvvägs till Giganttiteln -

Halvvägs till Giganttiteln - det var ståtligt. Jag funderar på att inrätta en "Hall of Fame". Där kan vi sedan sitta på våra tronar och gotta oss åt våra framgånger. Jag läste om din syresättningsförmåga och blev fundersam - så mycket träning och rökfri tid och ändå? Tänk hur det hade blivit utan alla dessa hälsoinsatser! Inte undra på att du knappt orkade springa några futtiga hundratals meter i början. Det blir en liten extrasporre att fortsätta. Som Gigant kommer du att ha den perfekta syresättning. Jag testade ochså för ett tag sedan - värdena var snäppet över det för min åldersgrupp normala, trots att jag hade rökt i så många år. Där ser man - motion gör susen. Så vi fortsätter, eller hur? Ha det så bra! Hälsning, Gesine

STORT GRATTIS TILL DIG. Ja

STORT GRATTIS TILL DIG.
Ja det har och ÄR en jobbig resa.
Men väl värt det för att bli fri sitt beroende. Skiten borde förbjudas.
Trevlig rökfri helg/Lotta

Grattis Grafikern. 501 dagar

Grattis Grafikern. 501 dagar - det är coolt som tusan. Livet blir sååå mycket bättre utan röken, besatthetn och ångesten. Jag är inte heller inne här så ofta längre (fast emellanåt är jag inne och smygläser lite - det är en bra påminnelse och får mig att känna mig tacksam).

Grattis till 500! Jag håller

Grattis till 500! Jag håller med dig att mycket har blivit enklare, när man tänker efter och minns hur det var, och hur en höll på. Men det var ju det enda en visste. Helt otroligt! Ha en fortsatt fin vår, tänk att vi gör andra våren i det nya livet. Heja oss, Norna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se