Ångest

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tänker på cigg hela tiden oftare nu när jag precis slutat. Innan visste jag att imorgon då kan jag köpa ett paket och klarade mig hela kvällen utan. Nu känns kvällen värst. Det är nu ångesten över allt kommer. Känns som om jag får mer gjort nu än när jag rökte för försöker hitta på nåt att göra med fingrar och fötter. Tar en halv promenad runt huset. Men ångesten den sitter kvar i bröstet. Mest är jag också arg på mig själv. Hur mycket pengar man lagt ner på beroendet samt ångesten över att jag känner mig så otroligt övergiven och ensam. Som att jag förlorat en vän som jag kunde lita på. Som aldrig stack sin väg utan alltid var där. Finns väl sorg i mig jag borde bearbeta. Men just nu vill jag bara bli av med ångesten.
I min ensamhet önskar er en god kväll! / LillaM

Kommentarer

Men du har ju oss här på

Men du har ju oss här på loggen så då är du ju inte riktigt ensam iaf! Om man hänger här en del lär man känna fler o fler människor o det blir en fin gemenskap. Häng i nu o ge inte upp! Du fixar detta! Styrkekramar i massor!

Hej, det låter som du skulle

Hej,

det låter som du skulle ha nytta av att prata med en rökavvänjar på vårdcentralen. De är vana vid alla de "symptom" du pratar om och kan ge handfasta tips på vägen. Och som Roxy säger- du är inte ensam! Ångest är något som många av oss upplever i varierande grad, och sorg lika så. Om kvällarna är värst - sätt dig på dagen och gör en lista på saker du skulle kunna göra på kvällen för att bryta mönstret. Behöve du måla om hemma? Eller få upp nya gardiner? Eller du kanske ska hitta en ny hobby? Körsång, träning eller vad som helst!

Du fixar det här!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se