Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Första steget

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag fyllde 26 år för två veckor sedan och då slog det mig att jag rökt i över 7 år.
"Usch!!" Var första tanken. Pga stress i skolan hade jag rökt ovanligt mycket sedan årskiftet, nästan så jag kunde fysiskt känna hur lungorna bara blev svartare och cigg smakade inte gott längre. Det var snarare smaken av skuld och ångest varje gång jag tände på en cigg.

För 1,5 år sen lyckades jag sluta i ett halvår. Denhär gången är mitt mål att vara rökfri i ett år! Och förhoppningsvis längre fram än så!

Min största fiende är det den sociala ciggen. Lyckas jag komma över den så vill jag hoppas att jag är på god väg till en rökfri vardag!

Kommentarer

Grattis i efterskott! Bara en

Grattis i efterskott!
Bara en fråga - varför tänker du att du vill vara rökfri i ett år? För jag tänker att då blir det ju lite som att du planerar att börja röka när du är 27, vilket känns lite märkligt. Eller vill du ha ett uppehåll för att visa att du inte är beroende? Då blir det ändå konstigt att bara göra ett uppehåll - för det är ju inte svårt att låta bli att göra något man inte känner att man måste göra.
Tipset från mig till dig är att kontakta rökavvänjarne på din vårdcentral (har de inngen sådan ska de kunna hänvisa dig till en), de kan hjälpa till mer än man tror! vill du lägga av så kan du. Dessutom finns det hjälp på vägen - ta emot den!

Hoppas du har en fin dag och helg.

Önskar dig lycka till. Tycker

Önskar dig lycka till.
Tycker att Akka gav dig fina råd där.
Kämpa på så går det
Kramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se