Under kontroll

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag är det en bra dag! Regn och blåst ute, men sol och värme inombords (så poetiskt det blev...). Men jag mår bra, är lugn och har koll på läget. Är ledig från jobbet idag, ensam hemma och har alla möjligheter att röka om jag vill, ingen ser mig. Men jag vill inte! Och framförallt: jag behöver inte, jag slipper. Jag tror att det värsta är över nu och att jag faktiskt klarat av det här. Jag var hos min sluta röka-sjuksköterska igår och vi var lika glada bägge två att det funkade. Det här har förändrat mig som person också. Jag är mycket mer harmonisk. Tar inte lika allvarligt på saker och ting och blir inte lika stressad.
Sedan vill jag dela med mig av ett tips: om ni äter Champix så finns det en hjälpsida på nätet där man får en massa dagliga tips och uppgifter. Man kan också få ett SMS varje dag om man vill, med lite peppning och påminnelse om att logga in på sidan. Det är ingen chat-sida men det finns en hel del man kan pyssla med där också. Det verkar inte som om informationen om det här går ut så tydligt så därför vill jag hjälpa till att sprida den. Man gör så här: på förpackningen med Champix finns en batch-kod. Gå in på www.liferewards.se och följ instruktionerna där. Det finns bra grejer där, men det slår självklart inte den här sidan! Fördelen här är att man får respons på det man skriver, och en massa positiv energi!
Tack för det alla goda kämpar! Trots att många har det tufft själva finns det ändå ork över till att skicka någon kommentar till en annan kämpande,
Man brukar säga att rökare är trevligare än icke-rökare, nu får man vända på begreppet....

Kommentarer

Vill bara säga Go Lena Go

Vill bara säga Go Lena Go jag hoppas och tror på dig

Nu hoppas jag att jag kan

Nu hoppas jag att jag kan titulera mig som"icke rökare" : - ) kram Lotta heja heja vi är duktiga som den.....

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se