Back again!

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, nu är jag tillbaka igen. Var här sist april 2015, men slutade jag röka? NEJ, NEJ och NEJ. Jag blir bara räddare och räddare för varje dag att jag ska dö i den hemska sjukdomen KOL som min mamma gjorde, och jag har ju faktiskt KOL, om än på lindrigare stadie men...Hade en förkylning i mellandagarna och fick verkligen ingen luft in. Blev andfådd efter bara ett par steg osv. Då tänkte jag, att är detta ett av skoven som nu kommer att fortsätta ännu mer. Jag tänkte på mamma och blev livrädd. Hon var precis likadan. Inte slutade hon röka. Jag jämför mej alltid med henne då jag är väldigt lik henne i allting. Ofta tänker jag själv att det nästan låter som att jag försvarar mej med det, men så är det inte tänkt. Däremot kan jag tänka, att ska jag bli precis likadan fast jag vet hur farligt jag lever. Fattar inte att jag ska ha så svårt att låta bli att röka när jag tycker det är rent ut sagt skitäckligt. Jo, jag har hållt upp som längst fem veckor vilket inte är mycket, men för mej är det ju det. Jag har aldrig haft abstinensbesvär egentligen eller så, men den där kompisen är ju van att vara mellan fingrarna, och man får fruktansvärt mycket tid över när man inte röker dessutom. Måste ta många timmar på dygnet detta med giftpinnen. Nu är jag verkligen inne på att jag måste sluta igen då jag verkligen lider och tänker på detta dagligen. Jag vill inte dö vid 65 som mamma, och jag vill umgås med mitt barn och barnbarn. Ge mej råd snälla någon. Borde finnas missbrukshem för rökare också....

Kommentarer

Hej Gizze Välkommen

Hej Gizze
Välkommen tillbaka!
Tråkigt att höra om din mamma men tänk på att ni inte är samma människa och att hennes liv och öde är inte lika med ditt...! Du har din egen väg att gå.

Sitter å funderar på om du är tillräckligt rädd för att dö i KOL...? Eller om det är något som du använder dig av psykiskt för att inte röka?

Jag tycker att det är starkt jobbat av dig som har lyckats ge upp ciggen i 5 veckor, det är ganska lång tid! Å har du lyckats med det en gång så kommer det gå hur bra som helst denna gången också, så länge du har viljan.

Du bad om råd, så jag tänkte föreslå att lägga ner KOL-skräck metoden, den är dyster å det är i negativa tillfällen som "vi - rökare" oftast vänder oss till det som är tryggt å bekant, dvs våra trogna lojala kompisar som alltid stöttar, tröstar å finns där för oss = Cigaretterna!

Försök att motivera dig själv till en rökfri vardag genom positiva tankar och anledningar. Nu vet jag att det är lättare sagt än gjort, men jag tror att det kommer göra dig gott..!

Så, ge inte upp än, du kommer klara det här hur bra som helst!! =)

Ps. Kanske är den här bloggen ditt "missbrukshem", massor med stöd å motivation här!

Välkommen till baka och varmt

Välkommen till baka och varmt lycka till
Kramar Lotta

Min farmor dog i KOL. Glömmer

Min farmor dog i KOL. Glömmer aldrig när vi besökte henne på sjukhuset och hon låg där med en mask över näsa och mun. I masken fanns det massa skum. Hon kvävdes till döds. Jag såg och upplevde något hemskt och slutade röka i ett par dagar ialf. Då hade jag inte viljan att sluta röka till 110%. Tänkte då -- Ska jag sitta på en uteservering och INTE röka? Ska jag dricka alkohol och INTE röka? Jag kommer aldrig kunna sluta. Det är för svårt. Osv osv....Allt handlar om VILJA och att inte romantisera cigg och rökning. Lycka Till!

Ju räddare man blir ju mer

Ju räddare man blir ju mer röker man, och när alla hemskheter kommer nära en ,ta en cig ta en cig,, Nej motivera dej med bra saker istället. Har du läst Allen Carr?. Har du läst om allt bra som händer med en när man slutat röka? I dag tänker jag , jag har inte rökt över 2000 cig, på bara några månader , hur kunde man bolma upp så mycket . Hur många har jag rökt i mitt liv? .Tack och lov att jag äntligen insett ( och kanske för sent) man måste vara rädd om sitt liv, vara snäll mot sig själv, vara snäll mot sin kropp .Rökandet är ju största tyrannen!

Ta beslutet, bestäm dig. När

Ta beslutet, bestäm dig.
När du väl har gjort det så lägg upp din strategi. Det finns massor av tips här på loggen vad du kan göra för att lätta på trycket den första tiden.

Tack alla för era snälla

Tack alla för era snälla omtankar och råd. Ännu har jag inte kommit till skott men tänker på det dygnet runt och att jag verkligen måste ta tag i det nu. Ni som lyckats är superduktiga verkligen. Jag tänker också, att har jag klarat 5 veckor så ska jag väl ta mej sjutton klara av att sluta igen :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se