Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Jag behöver inte röka

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag behöver inte röka. Smaka på den meningen. Alla minns hur det var när vi minsann behövde röka i tid och otid. Vi hade inget val. Vi var maktlösa. Vi försökte intala oss att vi rökte för att det var gott, eller åtminstone gjorde gott. Fast, innerst inne visste vi nog att det var stor lögn. Vi visste att vi sabbade oss själva, så vi skulle ju sluta. Men inte idag. En annan dag.

Jag behöver inte röka. Många gånger har jag försökt att komma dit, men misslyckats. Jag har till och med hoppats på att jag en morgon bara ska vakna och känna att jag behöver inte röka mer. Det är klart nu. Jag är fri. Men den morgonen kom aldrig, hur mycket jag än ville det.

Jag måste göra fotarbetet själv och ta livet av det lilla nikotinmonster som hela tiden ropar efter mer nikotin. Och ta livet av alla mina föreställningar och självrättfärdiganden som jag använt som ursäkter inför mig själv och andra. Jag måste bli ärlig och inse att jag röker för att jag är nikotinberoende. Punkt. Vill jag vinna den här kampen är det bara en sak som gäller, ge tusan i att tända en cigarett och sluta gå och längta efter en. Det är en illusion.

Jag behöver inte röka. Den dagen kom efter flera processer, fysiska och psykiska. Det blev lättare och lättare med tiden. Idag kan jag välja att inte röka och det är jag så tacksam för. Jag är tacksam för den här bloggen, den hjälpte mig verkligen och jag blir glad när jag ser att fler av “gamlingarna” tittar in här emellanåt och ropar små uppmuntrande ord. En rökfri dag i taget så blir vi alla gamlingar. Idag är det 545 dagar sedan jag fimpade och jag brukar då och då titta in och läsa igenom min resa. Jag tänker, jag vill inte tillbaka till skitdiket.

Kommentarer

TACK Cignot!! Ett mycket bra

TACK Cignot!! Ett mycket bra inlägg! Jag tänker också så. - Jag Behöver Inte Röka - Det hjälper :)

Jag blir galet imponerad och

Jag blir galet imponerad och hyggligt avudsjuk! 545 dagar och valet är ditt. Åh vad jag hoppas och önskar att jag kommer dit jag med. Heja dig!

Där talar Cignot! Även om vi

Där talar Cignot! Även om vi inte hade samma rökareliv (du vet - mitt favoritämne - njutaren contra skitdike) så har vi samma interökaretillvaro. Friheten att kunna välja - inte att avstå med sammanbitna tänder, så som man fick göra den första tiden. Men som jag fick erfara - även under andra året finns det tillfällen, där man kan tänka sig att röka för tillfället - men man väljer att inte göra det. För att vi behöver inte, jag håller helt med dig.
Angående buddyförfrågan - det fungerade inte, jag vet inte varför, så vi får fortsätta att klicka oss fram genom loggen. Tvåårsdagen nästa! Hälsning, Gesine

När blir man egentligen

När blir man egentligen gammal här?

Fråga Cignot. Själv skulle

Fråga Cignot. Själv skulle jag inte beteckna mig som gamling, möjligen som framgångsrik, erfaren, en lysande på väg till gigantstatus, vad som helst. Men så kommer jag heller inte från kedjerökarnas skitdike utan var snarare en lindansare.
Cignot, du får förlåta mig, du känner ju min förkärlek för ironi och häcklande.

För mig uttalas Cignot på

För mig uttalas Cignot på franska

Det tog ett tag för mig att

Det tog ett tag för mig att fatta att det inte är franska. Det skall läsas : "Cig? Not!"
Alltså snarare svenglish. Eller har jag fel, Cignot? Hat nichts mit Loriot zu tun auf jeden Fall.

Struntprat, självklart är det

Struntprat, självklart är det på franska. Allt annat vore för tråkigt dvs utom kinesiska förstås

Jag behöver inte heller röka

Jag behöver inte heller röka och det är för det mesta rätt skönt. Jag hade också såna önskedrömmar om att vakna en morgon och helt plötsligt inte behöva röka längre.....så tramsigt egentligen...tills jag till slut tog tag i det.
Roligt att se dig Cignot, ha det fint, hälsar Norna.

He-he. Så himla fransk har

He-he. Så himla fransk har jag inte känt mig. Men varför inte? För mig är det Cig Not.

Grattis Cignot du fixade

Grattis Cignot du fixade detta galant !! Hoppas du har frugan med på tåget ! Kram /bonilla

Hej igen Cignot ! Härligt att

Hej igen Cignot ! Härligt att ni båda nu har slutat .Stor kram till er bägge och vi kanske ses efter vägarna .Vi längtar enormt efter våren och att få ställa på husbilen .Har gått med i husbilskompisar och det är där jag är nu och läser och blir peppad av husbilslivet .Ha de gott och kör försiktigt /bonilla

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se