Mår dåligt innan jag slutat röka

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt.

Undrar vad som sker i min kropp nu Nervös dåligt humör o huvudvärk Allt detta måste bero på att jag bestämt mig för att sluta röka ikväll Blir man så orolig när man vet vad som väntar
Spelar ingen roll Sagt är sagt nu ska jag inte ha någon mera cigg när nu asken börjar ta slut
Imorgon är en ny dag

Kommentarer

Din kropp funkar väl som

Din kropp funkar väl som vanligt - den får ju fortfarande nikotin. Det är din hjärna som inte är omprogrammerad. Du får angest vid tanken på att cigaretterna tar slut och du inte har något att röka. Det känner väl alla igen från sitt förflytna. Varför vill du egentligen inte röka längre? Innerst inne, menar jag? Du måste hitta en riktig bra anledning, något som verkligen kan förmå dig att äntligen släppa ciggen. Hittar du denna anledning, försvinner även rädslan. Utan riktigt bra motivation kommer du inte att lyckas. Hur många askar köpte du egentligen? Jag menar, att du har några kvar, det tycker jag var strongt gjort.

Känner igen det där. men när

Känner igen det där. men när du varit utan ett tag så märker du att ångesten och oron vida överstiger det som egentligen händer. Typ ingenting. Man är liksom inte nära döden när man ska avgiftas från nikotin. Men hjärnan gör allt för att rättfärdiga att röka "bara en till". Hitta motivationen så kommer du klara det galant!

LYCKA TILL nu Melly! Häng på,

LYCKA TILL nu Melly! Häng på, häng på. Norna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se