Så var man på det igen!

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

För drygt 14 månader sedan så trillade jag tillbaka på pinnen, det hela var mycket på grund av jobbet.
Hade en period på kontoret som var mycket påfrestande på psyke och sömn, så när vi fick en ny kollega som röker som en borstbindare så föll jag ganska snabbt tillbaka på avstressnings-ciggen.
Så nu i November bestämde jag mig för att sluta röka igen

Mitt största bekymmer är att jag under hela tiden ännu inte hittat ett sätt att hantera den påfrestning jag har på jobbet på ett bättre sätt vilket gör mig rädd att jag ska falla tillbaka igen när skiten slår i taket. Men det hanterar jag nog då istället, jag lever nog hellre som "periodare" än att slava under nikotinets våld.

Hur som haver! På juldagen tog jag och min sambo våran sista cigg tillsammans och har idag varit rökfria i lite drygt fyra och en halv dag.

En intressant sak är dock att sluta upp med rökandet denna gången är mycket svårare än var det var i 2012 när jag slutade första gången. Jag tror motivationen var högre den gången med för den delen, jag försöker verkligen motivera mig hela tiden med alla fördelar och nackdelar som existerar men i slutändan så är det rädslan för hur jag någonsin ska kunna hantera stress igen som det leder upp till.

Är det någon som har tips på professionell hjälp för detta? Någon som har haft liknande problem med att sluta röka som kan ge lite råd?

Kommentarer

Åh det är lätt att trilla

Åh det är lätt att trilla tillbaka! Gjorde jag med efter närmare 100 dagar men jag rökte bara i två veckor innan jag slutade igen. Stort grattis till ditt beslut att vara tillbaka på banan igen! Har inget jättebra tips på hur man ska hantera det här med stress men jag tänker att en sluta röka coach skulle kunna hjälps dig att lägga upp strategier. Vad som är just dina fallgropar? Kanske sluta röka linjen kan rekommendera någon. Ibland kan man behöva lite extra hjälp. Kanske du också kan se över din jobbsituation om det verkligen är så att du måste ha det så stressigt. Jag tänker att din hälsa måste få komma före jobbet. Fortsätt att ta hjälp o stöd här på loggen, upplever att det är väldigt viktigt att kunna skriva med o motgångar o få stöd o tips. Önskar dig stort lycka till!! Tro på dig själv o ta en dag i taget och ge inte upp om du får bakslag! Kramar Roxy

Jag var själv rätt nära att

Jag var själv rätt nära att bli tillfällighetsrökare efter 14 månader, men jag avstod. Att hantera stress genom att röka är en riktigt dålig ide. Kolla på you tube - det finns mycket om stresshantering. Eller googla. Själv har jag lärt mig att känna igen negativ stress och hantera den, det hjälpte mig enormt under rökstoppet. Det finns även givande seminarier, där man kan lära sig stresshantering. Hur som helst, det finns ingen anledning att börja röka igen när det är stresshantering man behöver. Satsa på det och glöm cigaretterna. Och oroa dig inte - det ordnar sig.
Lycka till!

Hej! Har läst att de som

Hej!
Har läst att de som använder tobak vid stress och jobbiga situationer har svårare att sluta röka. Likaså om man haft tidigare deprition. Man mår oftast dåligt längre tid. Men det går det lovar jag för jag är en ibland dem...... Har gått igenom ofantligt många stressade situationer, gräl och sorg. Allt står inte här i loggen men endel av det. Att vara förberedd på detta, attman kommer må skit en längre tid tror jag är viktigt. För jag lovar dig hur jobbigt det än varit så ÄR det värt det.. Jag mår riktigt bra nu. Och hoppas av hela mitt hjärta att du når dit. Själv har jag haft hjälp och stöd av min man, barnen,denna logg och sluta röka linjen.
Jag önskar dig varmt lycka till och ett gott nytt år /Lotta

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se