Ältningen är i gång

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Nu börjar tankarna på om hur jag ska klara av att försöka sluta röka
Känns både otäckt o skönt mest skönt för det kan bara bli bättre
samtidigt lite läskigt Men det gäller att komma ifrån alla vanor man
lagt sig till med tex alltid tända en cigg till kaffet. när man pratar i
telefon. efter maten osv. osv.osv
Jag vill inte ta hjälp av tex plåster sugtabletter mm mm Nej jag vill inte
hamna i ett nytt missbruk Utan bara sluta punkt slut

Kommentarer

Jag hade hjälp av plåster en

Jag hade hjälp av plåster en mycket kort tid och det var verkligen ingen nackdel, jag följde inte schemat utan gick mycket fortare fram,14 daga,r och sen lägre dos 14 dagar, och sen den lägsta dosen 14 dagar, inga problem att sluta sen, Lycka till Vill man så är det inte så svårt. Var beredd på humörsvängningar ,ge dig extra tid om du kan för promenader, träning, meditation och annat som du tycker är kul att göra. Melly det är tips från mig, men det finns 1000 andra bra tips. men viktigt är att du håller MOTIVATIONEN uppe Lycka till!

Melly, det heter inte

Melly,
det heter inte "försöka sluta röka". Bestäm dig, du slutar och röka eller hur? Stopp, slut, inget mer med det, vi slutar att röka. Jag slutar också utan plåster eller någon annan form av nikotin. Varenda gång jag prövat med plåster tidigare så har det gått illa. Denna och även förra gången (1,5 år rökfri) så använde jag akupunktur de första 3 veckorna.

Hej! Jag har rökt i 25 år och

Hej!
Jag har rökt i 25 år och försökt sluta röka ett antal gånger.... "Försökt".... Har aldrig fungerat så bra då jag har tvekat lite varje gång. Tyckt synd om mig själv framförallt. Denna gång "försöker" jag ingenting! Jag slutar! Punkt slut! Basta! Finito!!! The End! Nej, det är inte ett dugg synd om mig... Jag visste innan att det skulle bli jobbigt! Så jävligt! Abstinens och fysiska besvär och krämpor. Jag vet också att dessa går över och försvinner!!!
Var ärlig mot dig själv!! Kan jag så kan du så kan vi alla!!! Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se