På'n igen....

Igår rökte jag 20 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

I januari slutade jag röka, funkade bra rätt länge. Började ta en cigg då och då, det blev fler, till slut uppe i mina vanliga 20 om da'n. Och sedan gav jag upp och har gladeligen rökt hela sommaren. Nä det var inte sant, inte alls gladeligen. Har mått urdåligt av det, jag vet vilken risk jag tar med min kärlkramp, höga blodtryck, tandlossning, osv osv. Jag har tittat in här ibland men inte velat skriva något eftersom jag rökt som en skorsten och känt mej rätt misslyckad. Men idag när jag loggade in hittade jag Paula som ska försöka igen med Champix efter att ha trillat tillbaka. Och då plötsligt blev jag så inspirerad och samtidigt arg! Jag har bett min läkare om en fortsatt kur med Champix men han tror inte på mig längre och jag får inget recept. Det är inte samhällsekonomiskt försvarbart, säger han...(är det samhällsekonomiskt att låta folk belasta sjukvården pga av rökning då?) När jag läst Paulas inlägg så tänkte jag: varför ska jag ge upp? Jag ringde företagsläkaren, berättade som det var och nu har jag fått en tid hos honom imorgon. Och jag kommer att få ett recept på Champix! Och denna gång ska jag inte sluta med medicinen efter för kort tid utan kräva medicin så länge jag behöver den - läste någonstans att rekommenderad tid är ett år. Och jag äter så länge det behövs! Så tack snälla Paula, du fick mig att försöka igen och att få ny kraft till det!
Jag har ju varit rätt aktiv härinne tidigare i år och jag minns den härliga känslan som finns här. Så mycket värme och omtanke och goda, härliga människor. Jag är glad att jag är tillbaka här!
En speciell kram till mammajane som jag såg firar sju månader idag, vilken prestation! Och Jane, du var en av mina starkaste stöttor under min rökfrihetsperiod och jag tänker använda mig av dina kloka ord den här gången också. Dina härliga kommentarer blir aldrig för gamla!
Jag skriver mer imorgon när jag varit hos doktorn och när jag räknat ut mitt sluta röka-datum!
Nu ska jag sova gott, känner att jag har gjort något bra för mig själv idag.

Kommentarer

Wooh, så talar en kvinna!!!

Wooh, så talar en kvinna!!! Ord och inga visor. Härligt. Jag håller alla tummar och tår för dig. Skaffa fram medicinen och sätt igång, och vad jag förstått sluta inte för tidigt, även om det känns "lätt". Så härligt Lena jag kan bara önska dig HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN TILLBAKA. Kramar Laureen

Tack snälla, det värmde!

Tack snälla, det värmde! Just nu känns det helt OK, jätteskönt att träffa läkaren imorgon och kunna börja med tabletterna. Och jag är inte så bekymrad över att sluta röka heller, jag har ju gjort det förut och jag vet vad som väntar. Men jag vet också att man överlever och att det går över.
Lena

Yepp, du har rätt attityd

Yepp, du har rätt attityd Lena. Så ska slipstenen dras, och du fixar det.
Lycka till!

Vilket klokt beslut du

Vilket klokt beslut du fattat! Men en sån idiotläkare! Vadå ekonomiskt försvarbart!! Hur mycket kostar det samhället att ta hand om alla KOLpatienter, cancerpatienter osv! Och Champix är ju inte precis gratis om man inte har frikort. I början är det ju samma kostnad som att röka. Jag önskar dig all lycka MEN SLUTA INTE FÖR TIDIGT MED CHAMPIX!

Tjena.. Hoppas att det gick

Tjena..

Hoppas att det gick bra hos doktorn idag..(vilket datum har du valt??)

Även om du trillade dit igen, så är jag glad att du har kastat dig upp på cykeln igen för att du vägrar ge upp..
DU kommer att fixa den lilla terroristen en gång för alla.. =))

Jag finns här, lite i bakgrunden..då och då..

Jag kommer att kolla till dig..du hjälpte mig..jag vill hjälpa dig!

Stor Kram

Men hej Lena,så glad jag

Men hej Lena,så glad jag blir att du hittat tillbaka!!!!!!!
Hoppas det gick bra hos läkaren idag!!!!!!!!
Jag brukar inte skriva så mycket längre men det är bara att skrika TOKFIAAAAAAAAAAAAAA och * svisch* kommer jag!
Stor kram =)

Tjoohooo du är här igen!!!

Tjoohooo du är här igen!!! Välkommen tillbaka! himla bra att det går att ta nya tag! Jag är såå himla glad att jag äter champix jag hade aldrig klarat mig utan. Så ett stort lycka till nu och kräv att du ska få en tobaksavvänjare, en slutarökasköterska. Bamsekram Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se