Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Så dumt!!!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Så synd och så dumt, men jag trillade dit i fredags när vi var på fest. Jag kunde bara inte säga nej, det var som om alla kloka tankar for sin kos och kvar stod jag förvånad med en cigg i handen. Jag är jättebesviken för det var min 10:e rökfria dag och så går jag och spräcker den. Det gick bra för övrigt i helgen, men nu idag skulle jag gärna röka, även fast jag vet att det smakade illa och det smakade skunk i munnen dagen efter. Jag läste att Carina S klarade festen utan cigg och jag säger bara en sak: bra jobbat och grattis, för nu vet jag hur svårt det är att säga NEJ. Är det någon här som har klarat av att "bara" feströka, efter att ha rökt i många år?

Kommentarer

Det finns en del som bara

Det finns en del som bara feströker tex firmafesten, något krogbesök osv. Men dom röker ALDRIG annars, har aldrig varit vanerökare. För oss som rökt regelbundet kan tyvärr inte feströka. Det som händer är att de slumrande nikotinreceptorerna vaknar och vill ha mer och mer och mer... Den första gruppen har aldrig byggt upp nå¨gra såna receptorer, en del av dom tar väl inte ens halsbloss. Enligt en granne så har hennes väninna slutat att röka , bara feströker, Men det tror jag inte på. Hon har nämligen trots svår KOL i många år kämpat med att bli rökfri, inte tror jag då att hon klarar att bara feströka. Det blev ett långrandigt svar på din fråga om det går att feströka. Ett kort svar: Nej!

AJ DÅ! Ja det var sååå

AJ DÅ! Ja det var sååå dumt ja (men, högst mänsklig svaghet). Eller hur? Som jag uttryckt mig tidigare så är det nu bara att resa på sig och borsta av sig och traska vidare. Det lär vara svårt att bara vara feströkare, det har ju lite att göra med tidigare vanor och röksätt. Menar att det bara är du som kan bestämma hur du ska göra.
Har du läst Allen Carr med titeln "Äntligen icke-rökare för kvinnor". Om inte så ha med den på prio-listan och läs den så snart du kan. Försök på biblan eller bokhandeln, finns ocskå på webb-bokhandeln. Är själv på champixkur och klarade festkväll utan att röka på min andra rökfria dag.
Pepp-kram! Stå på dig om du vill sluta!
Lycka till!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se