Rökstopp nr:3, dag 2

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Ny här och har precis inlett det tredje och förhoppningsvis sista rökstoppet. Att vara rökare har under en lång period gett mig stor ångest... att tillföra dessa gifter till kroppen och dessutom betala dyra pengar för det - galenskap!! Så less på skiten..ändå är det så svårt.

Det som tidigare varit svårast vid rökstopp är att låta bli ciggen i samband med alkohol. Av den anledningen ska jag nu även lägga ner alkohol, åtminstone till en början.

Jag anser att de fysiska utsättningssymptomen är mycket jobbigare än själva vanan. Brukar må som sämst ett par veckor in i rökstopp med stark ångest och depressiva symptom, sömnsvårigheter,yrsel, trötthet, hjärtklappning osv.. Vill inte använda läkemedel av olika orsaker. Hur tar man sig igenom den fullständiga systemåterställningen och klarar av vardagen samtidigt? Skulle egentligen behöva åka på nån form av rehab :)

Funderat på om man kanske behöver något substitut att trigga belöningssystemet för att klara av det. Börja träna kanske?

Mvh, EJ

Kommentarer

Jag håller med dig i allt du

Jag håller med dig i allt du skriver. Så där känner jag också. Jag har tänkt att jag nu den första tiden har rätt att få unna mig sjäv att bara göra saker som jag tycker om att göra, och strunta i allt annat som kan vänta Men det har blivit så att det enda jag vill efter rökstoppet är att träna på gym och gå ut och gå i skogen. Det har blivit min bästa sysselsättning, så är jag in här på loggen titt som tätt , det har varit till stor nytta för mig.
Lycka till. Kämpa vidare!

Kan du inte bli sjukskriven

Kan du inte bli sjukskriven ett tag om du känner så. Jag hade aldrig kunnat sköta ett jobb under den första tiden när allt var kaotiskt och helt galet. Motionen är också jätteviktig och att få vara....
Tips mot ångesten om du nu inte medicinerar är att dricka te på johannesört. I övrigt, läs i loggarna här. Det finns massor med tips och info etc. Stort lycka till, hälsar Norna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se