Äntligen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tillbaka till jobbet på em efter 3 mån sjukskrivning p g a handledsfraktur.
Rökte i samband med vin i helgen då jag bjöd på mat i samband med matbjudning, 4 cigg närmare bestämt då jag hade min dotter och hennes pojkvän här som rökte.
11:e dagen idag, räknar inte bort den kvällen haha.
Jag har aldrig rökt på jobbet så det ska bli skönt att börja jobba igen och kanske fixa vikten lite då jag står hela dagarna och har inget kylskåp att springa till och äta på kvällen.
Ha en bra dag ni alla tappra härute
Kram Eva

Kommentarer

En cigg är en ovän som vill

En cigg är en ovän som vill dig illa. Det gör att du luktar illa, har dålig kondition. Täpper till dina kärl och får ditt blodtryck att gå i skyn. Din puls galopperar och ändå röker man. Din sömn förstörs också. Inget luktsinne har man heller. Huden blir dassigt grå. Lungorna blir täta och fulla med slem. usch
Men vem är man då utan sin cigg? som är en räddare i nöden. en tillfällig räddare som hjälper dig några ynka sekunder. En falsk vän som bara gör att du kommer döden närmare.
Man står där ensam och ska fylla detta tomrum.... med vad?
Innan man kommer över de tre första veckorna och kan sträcka på ryggen och tänka vad duktig jag är som inte ha rökt. Hur tänker man då? Tänk om man kunde hoppa från dag ett till dag 21. Det vore ju guld.
Till alla er som är duktiga och har klarat av detta hur tänker ni?
Vart gör man av alla tankar?
ex. man är på jobbet och har det stressigt. Haft rond och skickat hem patienter och nya kommer snart. Då är man förtjänt av en kopp kaffe och en cigg på rasten. Vad gör man nu för att samla tankarna?
ex. hemma. man har fixat markplan med allt vad det innebär. diska tvätta stryka, bädda, dammsuga och sen kaffe och vad?
Som rökare finner man alltid en orsak till att få röka. Man är förtjänt av en cigg för att man är trött, glad, ledsen, hungrig, arg, stressad, full av energi, sjuk, har gjort något bra, har gjort något dåligt. Har tid över till ingenting, har ingen tid, ja listan kan bli lång.
Min tanke leder till belöning med ....mat...
Med min vikt så behöver jag ingen mer mat skämt åsido.
Men vägde jag 40 kg mindre kunde jag ju äta en dammsugare när jag vore röksugen. Men det konceptet funkar inte.
Och vad gör man med all tid?. Som rökare är man stressad hela tiden för att hinna röka. Man stressar och gör saker och ting på kortare tid så att man ska ha tid tillgodo att hinna med och röka.
För hinna röka hinner man alltid.
En stor styrkekram till alla där ute. Ni som har slutat och ni som kommer att sluta.
(För sluta kommer vi att göra, men för en del kan vägen vara krokig och te sig längre. men alla har samma mål.)

Persson! Det är så viktigt

Persson! Det är så viktigt att tänka ut egna små strategier eftersom vi alla är så olika, saker som funkar för den ene funkar inte för den andre. Jag kan dela med mig lite av mina strategier. Jag tar en rökpaus med kaffe o fanta zero fast utan rök... ;) Jag sitter alltså precis där jag brukade röka o dricker mina drickor o tänker precis som jag gjorde när jag rökte. Vill man inte ha fanta zero kan man ta vatten med melon i. Och man ska tänka på hur duktig och nyttig man är! Då får man en liten kick av det istället för av cigaretter. Som alla säger det gäller att hålla ut! Det BLIR bättre! Bara man inte ger upp. Nedstämdheten o tomheten förvandlas till dess motsats. Belöningssystemet repareras så sakta så att man hittar andra belöningar än rökning. Jag kunde inte ens sminka mig utan att tänka på att jag skulle få röka sen! Å se på mig nu! Jag har klarat det! Det kan du också göra Persson men du måste benhårt hålla ut och benhårt komma ihåg "det blir bättre" "det blir bättre" En annan sak som hjälpt mig mkt ät att skriva. Skriver ner tex vad jag gör under en dag, skrivandet har nu blivit en övergång mellan olika aktiviteten istället för cigg. Kram och fortsätt posta! Jag vill höra hur det går för dig!

Hej Kanske ta med dottern på

Hej
Kanske ta med dottern på tåget. Ladda upp appen rökfri och se pengarna växa?
Kram

Hej hopp! Kan du inte kräva

Hej hopp!

Kan du inte kräva att dottern och hennes respektive avstår från att röka när dom besöker dig?
Vet dom om att du försöker sluta?

Well well, se det som ett snedsteg att du rökte de där 4 ciggen.. frågan är dock, var det dina egna cigg du rökte eller blev du bjuden av dottern?

En "rökare" har ju medvetet cigaretter liggandes hemma, en "icke-rökare" har det inte..

Tips: Det går att lära sig att alkohol och cigaretter inte längre hör ihop. :)

Kram!

/PH

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se