Normalt?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Och så är man sjuk igen... klarade mig en vecka efter att ha varit sjuk en månad i lunginflammation. Nu väntar jag på odlingssvar om det är mycoplasma som inte antibiotikan jag fick biter på. Suck. Trots det är jag röksugen hela tiden, är det normalt att känna att man vill röka fast man vill sluta? Jag orkar snart inte stå emot. Det känns som rökkänslan tar över, hjälp, varför blir det inte bättre. När vänder det? Vad gör jag för fel? Imorgon är det tre veckor sen jag slutade, förutom mitt bakslag dag 14. jag vet inte ens hur jag ska räkna längre. ..har någon annan känt som jag?

Kommentarer

Halo halo! Är inte alls

Halo halo!

Är inte alls ovanligt att känna som du gör när man slutar röka.. Kan vara någon infektion i lungorna också, har läst att vissa får det efter att ha slutat röka. Borde dock synas på provsvaren från läkaren i så fall..

Röksuget har inget med "viljan att sluta" att göra.. det är beroendet som talar (även känt som Nikotinmonstret).
Det vänder så småningom, men det tar tid.. Ditt bakslag dag 14 gav ju Nikotinmonstret mera kraft i striden, bara att bita ihop och kämpa vidare så kommer suget efter cigaretterna sakta men säkert att minska.

Viktigt dock.. 0-tolerans gäller, inte ett enda bloss, för då ger man bara nikotinmonstret det vill ha = förlänger lidandet.

Om du inte använder något hjälpmedel så kan det vara bra att testa med något, för att lindra lidandet lite..
Hellre ett nikotintuggummi, en sugtablett och/eller ett plåster än att falla dit och ta en cigarett, alla gånger!

Mvh,

/PH

Hejsan! Ja då det är normalt

Hejsan! Ja då det är normalt att känna röksug även om man inte vill röka. Det är det hemska nikotinmonstret i dig som vill ha påfyllning. Du får visa vem som bestämmer låt inte monstret vinna:) jag kände en bättring efter tre veckor, nu är det mer än fem veckor för mig och det går så mycket bättre.jobbigt ibland jadå, men jag överlever. Stort lycka till!
Kram/Lotta

Tack snälla PH och Lottaj för

Tack snälla PH och Lottaj för era kloka svar. Förstår att röksuget är nikotinmonstret som vill ha sitt, men det jag inte förstår är att jag vill röka och vill sluta. Jobbig känsla. Ingår väl.
Mycoplasma var det så nu, ny antibiotika, känner mig så trött både av lunginflammation och rökstopp men det går väl över.
En tanke ang nikotin hjälp. Är det inte dumt att föra in nikotin i kroppen igen?
Vill ju inte gå igenom abstinens besvären jag hade de 5 första dagarna igen det var ju ren tortyr. Eller blir det inte samma om man tar bort nikotin hjälpmedlet utan cigaretter?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se